Dobrovolníci znovu pomohou Šumavě

Ti, kdo to myslí s pomocí Šumavě opravdu vážně, nechť si v kalendáři zaškrtnou 22. září zelenou barvou. Na tento den naplánovala Správa Národního parku Šumava další ročník populární akce pro veřejnost – Pomáháme Šumavě, kdy dobrovolníci zasází v šumavských lesích stovky sazenic.

 

sazeni (1)
Sázení pro veřejnost se letos koná již potřetí. Pokaždé ji pronásledovala nepřízeň počasí. Během loňského říjnového sázení napadl první sníh, i tak přijela zhruba stovka lidí. Při druhém ročníku, který se konal 30. června, bylo pro změnu úmorné vedro, přesto se podařilo dobrovolníkům vysadit téměř 500 stromků. „Doufáme, že tentokrát se počasí vydaří a na Šumavu přijede ještě více lidí,” přeje si Tomáš Fait, náměstek ředitele šumavského parku.

 

Akce Pomáháme Šumavě je pro tentokrát naplánovaná pouze na Modravu. Sraz je v 9 hodin na místním parkovišti, odtud zájemci o sázení pojedou do místa brigády – Na Ztraceném. O dopravu přímo na místo sázení se postará Správa Národního parku Šumava.

 

Zájemci se mohou hlásit na adresu: pomahamesumave@npsumava.cz, popřípadě na telefon: 388 450 213.

 

„Žádáme všechny zájemce, aby se na akci registrovali s dostatečným předstihem. Je důležité vědět, kolik je třeba připravit sazenic a nářadí,” uvádí Pavel Pechoušek, mluvčí Správy parku. Určitě ale nebude chyba, když si někdo přiveze svojí motyku.

 

Každému dobrovolníkovi, který přispěje ke zdaru akce „Pomáháme Šumavě”, vystaví Správa Národního parku Šumava jako výraz díku pamětní list, který dostane na místě.

 

 

 (red)


foto: Pavel Pechoušek, Správa NP Šumava