Vimperk postupuje na MS!

Ke dvacetinám sobě i svým vedoucím (A. Rückerová, D. Rückerová a D. Kubíčková) vimperské mažoretky KLAPETO nadělily opravdu krásný a originální dárek – získaly postup na otevřené Mistrovství světa v mažoretkovém sportu!

Uplynulý víkend ve městě by se dal charakterizovat i takto: Město plné mažoretek – Mistrovství ve Vimperku – Diváci v ulicích tleskali a povzbuzovali – Porota neměla lehké rozhodování – Radost: Juniorky vimperského mažoretkového souboru KLAPETO získaly postup na MS!

 

Koncentraci krásy a dokonale secvičeného pohybu zažil o tomto víkendu Vimperk. Stovky diváků (v ulicích i na tribunách zimního stadionu) přihlížely, fandily, povzbuzovaly a aplaudovaly právě zde probíhajícímu finále mistrovství ČR v mažoretkovém sportu.

 

CSC 1195

 

Ačkoliv divák vnímá lehkost, svěžest, eleganci a dokonalou harmonii, mažoretky i jejich trenéři by vám všichni do jednoho potvrdili, že za úspěchem, kterým bezesporu už sama účast ve finále mistrovství je, se skrývají hodiny, dny, týdny, měsíce…. tvrdé práce, občas modřin, nepovedených prvků stále dokola pilovaných. Na druhé straně ale také radost z pohybu, týmové souhry a dosažených úspěchů.

 

Soutěžní disciplíny finále, které se odehrávalo v prostoru zimního stadionu i v exteriéru (defilé skupin POM – Johnova ulice před MěKS) tvořily: defilé (na programu v neděli dopoledne) a choreografie (na programu v sobotu odpoledne a v neděli odpoledne). Ve stanoveném čase 2,5 až 3 minuty musely mažoretky projít osmdesátimetrovou trasu s nacvičenou choreografií a ve stejném čase na ploše 12 x 12 metrů předvést sestavu.

 

Vedoucí soutěžních skupin z celé ČR a členy poroty oficiálně přivítali při slavnostním přijetí představitelé města Vimperk, které si mimo jiné letos připomíná hned několik dalších významných okamžiků  – s akcí samotnou úzce spjaté dvacetiny mažoretek KLAPETO Vimperk (také jim patřilo slavnostní zahájení nedělní odpolední části programu) a celoměstské výročí 750 let od první zmínky o Vimperku. Mistrovské finále se konalo pod „režijní taktovkou” města Vimperk, ZŠ TGM Vimperk, STARZ Vimperk, a sdružení Mažoretky o. s. Hranice. Ředitelkou finále byla Mgr. Dagmar Rückerová, ředitelka ZŠ TGM Vimperk.

 

CSC 1274

 

 

Na sedm set účastníků z celé ČR do poslední chvíle bojovalo o co nejlepší umístění, protože víkendové vimperské klání bylo právě stupínkem k postupu na Mistrovství světa v mažoretkovém sportu, která proběhne 30. 8. -1. 9. 2013 v Praze.   Celkem se ve třech věkových kategoriích představily soubory kadetek, juniorek, seniorek a více než stovka sóloformací (sóla, dua – tria, miniformace).

 

Vimperk zastupovaly domácí mažoretky Klapeto 2 – juniorky, které se na finále kvalifikovaly začátkem května na semifinále v Přešticích.

 

 

Jak to dopadlo?

sóloformace
V soutěžní disciplíně POM KADETKY si nominaci na MS vybojovaly kluby:
solo
Prezioso TJ Sokol Blatná, Taneční studio Lenky Bachové Jeseník, SZUŠ Taneční s. r. o. Jeseník.

duo-trio
Mažoretky Zábřeh, o.. s., Michelle , o. s. z Karviné, Taneční studio Lenky Bachové z Jeseníku.

mini
Prezioso TJ Sokol Blatná, Taneční studio Lenky Bachové Jeseník, SZUŠ taneční, s. r. o. Jeseník.

POM JUNIORKY
solo
Prezioso TJ Sokol Blatná, TŠ Stardance Chomutov, Taneční studio Lenky Bachové Jeseník.

duo-trio
TŠ Stardance Chomutov, Sdružení dětí a mládeže Hustopeče, Cheeky Cheerky Hradec Králové.

mini
Mažoretky Zábřeh o. s. , A-Team Hradec Králové, Taneční studio Lenky Bachové Jeseník.

POM SENIORKY
solo
Prezioso TJ Sokol Blatná, 2× nominace pro týmy TŠ Stardance chomutov.

duo-trio
TŠ Stardance Chomutov, SZUŠ Taneční s. r. o. Jeseník, Spolek Metoděj Zábřeh.

mini
Prezioso TJ Sokol, TŠ Stardance Chomutov, Cheeky Cheerky Hradec Králové

sestavy skupin POM
V pódiových sestavách skupin si nejlépe vedly a postup získaly týmy:

KADETKY
Michelle Karviná, Crazy Babies Jeseník, Mona 3 Náchod, A-team kadetky Hradec Králové, berušky Dolní Lutyně, Minimažoretky Jirkov.

JUNIORKY
Mona 2 Náchod, Berušky II Zábřeh, Rozárky Jeseník, Cheeky Cheerky II Hradec Králové, Magic Wawe Jeseník, KLAPETO 2 – VIMPERK, A-team Juniorky Hradec Králové,

SENIORKY
Lady Stars Hustopeče, TŠ Stardance Chomutov, Mona 1 Náchod, Cheeky Cheerky I Hradec Králové, Crazy Girls Jeseník, JK Dance Team Chotěboř, Daren Zábřeh.

 

Velké gratulace směřují k děvčatům i jejich trenérce Mgr. Alžbětě Rückerové, stejně jako poděkování za reprezentaci města a výbornou práci, kterou odvádějí nejen v tréninku, ale i na soutěžích. Přejeme hodně radosti z dosaženého úspěchu a  sportovního štěstí na otevřeném mistrovství světa na přelomu srpna-září.

 

-as, foto M. Bártík –

{gallery}vimperk/2013/cerven/mazoretky_vimperkdoclanku/{/gallery}

 

Další fotografie z mistrovství najdete ZDE.