Petice musí být vyslyšena

Petice za zachování údolí Křesanovského potoka musí být vyslyšena

 

Tedy jestli jsou ve Vimperku politici, kteří se chtějí řídit hlasem Vimperáků 😉

1038 – to je počet podpisů pod peticí, která zněla:

 

VODNÍK VŠEM Nesouhlasíme s projektem sportovně-rekreačního areálu na Vodníku, který výrazně zasahuje do údolí Křesánovského potoka podle ověřovací studie z prosince 2015 tak, jak je zpracována. Žádáme o nalezení variantního řešení biatlonového areálu, které bude více respektovat původní přírodní ráz údolí.

 

Více než tisíc občanů vyjádřilo svůj nesouhlas s plánovaným projektem biatlonu na Vodníku a spolu s námi vybízí vedení města a zastupitele, aby hledali jiné řešení.

 

Rozhodně to ale neznamená, jak je nám stále podsouváno, že jsme proti zlepšování sportovního areálu na Vodníku, nebo že kvůli nám nastane konec lyžování ve městě. Na jednání Výboru pro rozvoj města se ještě v roce 2015 mluvilo o tom, že do VPK udoli vodnik2zlepšení lyžování na Vodníku má Vimperk investovat cca 6 mil. Kč. Projekt, který s takovým rozšířením počítal, je možná přijatelný pro širokou veřejnost a navíc opravdu zlepší podmínky lyžování na Vodníku. Kdyby tam ještě navíc v rámci tohoto projektu vyrostl odpočinkový i sportovní areál, který by nebyl primárně zaměřený na 2-3 sporty, ale na vyžití co nejširšího počtu obyvatel města, měli bychom vyhráno všichni.

 

Vimperští radní a zastupitelé by nám měli věnovat pozornost už jen z toho důvodu, kolik nás petici podepsalo. Jen pro zajímavost: Při posledních volbách do zastupitelstva města v roce 2014 přišlo k volebním urnám a naše zastupitele volilo 2413 lidí. Nyní se k petici se připojilo 1038 lidí. V tomto i příštím volebním období tedy uvidíme, jak nám naši zastupitelé naslouchají. A podle toho se budeme moci rozhodnout, komu z nich a proč dáme nebo nedáme své hlasy.

 

První příležitost se nám naskytne hned při dalším jednání zastupitelstva. Protože zveřejněná Změna č. 1 ÚP Vimperk požadavky petice nijak nezohledňuje, vyzvali jsme všechny zastupitele, aby na zasedání zastupitelstva, které se bude konat 15. 5. 2017, projednávání této změny ÚP zastavili.

 

Za vaši podporu, nejen tu pod peticí, ale za všechnu, kterou nám vyjadřujete, moc děkujeme.

 

Vimpersko 

 

Vodnik potok

 

VPK udoli vodnik3

 

{jcomments off}