auto

Závod terénních RC modelů

4. ročník závodů terénních RC modelů 

 

 

Dne 7.5.2016 se uskuteční od 10:00 hodin 4. ročník závodů terénních RC modelů na Trialové dráze za Bikrosovou tratí ve Vimperku. Závody spočívají v projetí 5. ohraničených sekcí. Každá sekce obsahuje 10 branek, takže každé vozidlo musí absolvovat celkem 50 branek umístěných v náročném terénu, stejně jako se jezdí v republice Truck Trial. Vyhrává vozidlo s co nejmenším počtem bodů. Trestné body se sbírají za doteky a přerážení branek, ale také i za couvání, tudíž záleží na šikovnosti každého jezdce, jakou zvolí strategii v průjezdu i v dobrém najíždění si do daných branek. A také hodně na technice a její připravenosti s kterou samotný závod odstartuje. Mimo závod bude k vidění i pár rychlejších modelů a jiných aut, kteří si plno soutěžících vozí s sebou na odreagování a “zablbnutí” na přilehlé Bikrosové trati.

 

 

 

 

Od rána budou k dispozici všem dva rozpálené grily. Pro všechny soutěžící je připraveno několik kilo steaků a ostatní si mohou přinést na gril něco z domova a plně je využívat po celý den. Každým rokem se zvedá počet soutěžících a na tento závod tipuji, že padne opět rekord a samotného závodu se zúčastní 35-40 modelů, což bude na organizaci o dost náročnější, ale o to lepší zábava. Pokud půjde vše dobře, tak odhaduji vyhlášení vítězů mezi 16-17. hodinou.

 

 

 

 

 

Jako každý rok, není žádný problém se domluvit a vyzkoušet si modely projet . Varování pro rodiče co přijdou s dětmi je, vzít si vše potřebné na celý den, protože po zkušenosti z posledních let mohu s klidným svědomím napsat, že je domů jen tak nedostanete 🙂 A proto všem doporučuji vzít si sebou něco na sezení, či klidně deku na piknik. Dráha je volně přístupná a díky občasnému vandalismu nejde trvalé posezení zabezpečit a proto si na závody každý soutěžící vozí židličky a stoly s sebou. Určité zázemí budou tvořit 2 stanové altány, aby se dalo schovat před sluncem, či deštěm.

 

 

 

 

Závěrem bych chtěl napsat, že se na všechny moc těšíme a určitě se přijďte podívat a podpořit tento zajímavý koníček. Budeme opravdu moc rádi. Jsme dobrá přátelská parta, která každému ochotně ráda odpoví na jakýkoliv dotaz a snažíme se, aby se všem u nás na dráze líbilo a každý si odnesl ze závodů spousty hezkých zážitků.  

 

Petr Vácha

 

 

 

 

Fotografie z minulého ročníku

Zdeněk Formánek

 

 {gallery}vimperk/2015/kveten/rc_zavody_vimperk/{/gallery}

 

   {jcomments off}