TJ Šumavan Vimperk ve Velkém finále!

TJ Šumavan Vimperk postoupil na Velké finále E.ON Junior Cup 2016!

 

 eon foto

 

Zahraniční hosté, nejlepší kluby z České republiky a regionální kvalifikanti tvoří seznam účastníků Velkého finále turnaje E.ON Junior Cup, které se 2. – 4. září 2016 odehraje na energeticky úsporném E.ON Stadionu v Roudném. Hrát bude rekordních 48 mužstev.

 

A na takto velké akci nechybí TJ Šumavan Vimperk, který vyhrál kvalifikační turnaj a tím

postoupil na Velké finále, což je pro samotný oddíl a Město Vimperk obrovská reklama.

 

Na turnaji startují desetiletí fotbalisté a diváci se mohou těšit na zápasy nejlepších přípravkových výběrů. Mezi favority turnaje patří AC Sparta Praha, SK Slavia Praha, FC Viktoria Plzeň či SK Sigma Olomouc. Do Roudného dorazí i FC Slovan Liberec, FK Mladá Boleslav a další přední ligové kluby.

 

Do Roudného dorazí kromě českých týmů také ACS Kinder Mureš a ACS Tampa Brašov z Rumunska a s Janem Kollerem i AS Monako. Hlavním hostem je Borussia Dortmund. Velké finále se bude hrát systémem čtyř základních i nadstavbových skupin a duelů o umístění.

 

Turnaj rozlosoval historicky nejlepší střelec české fotbalové reprezentace Jan Koller.

Složení účastníků Velkého finále:  

Kvalifikanti: ABC Braník, FC Nový Hradec Králové, SK Kladno, TJ Šumavan Vimperk, Slavoj Český Krumlov, FK Ostrov, TJ Straky, SC Xaverov, FC Sellier & Bellot Vlašim, ČSK Uherský Brod, FK Hodonín, MFK Vyškov, MFK Vítkovice, SFK Vrchovina, TJ Slavkov pod Hostýnem, TJ Sokol Novosedly, SK Líšeň, TJ Spartak Budišov nad Budišovkou

 

Ligové týmy a kluby s divokou kartou: AC Sparta Praha, SK Slavia Praha, SK Dynamo České Budějovice, FC Viktoria Plzeň, 1. FC Slovácko, FC Baník Ostrava, FC Hradec Králové, FC Slovan Liberec, FC Fastav Zlín, SFC Opava, SK Sigma Olomouc, FC Zbrojovka Brno, FC MAS Táborsko, FK Mladá Boleslav, FK Jablonec, 1. SK Prostějov, Bohemians 1905, FK Viktoria Žižkov, MFK Karviná, FK Pardubice, FK Frýdek Místek, FK Dukla Praha, Malše Roudné

 

Týmy z ekologické soutěže 7+1: FC Žďas Žďár nad Sázavou, FC Hlinsko

 

Zahraniční týmy: Borussia Dortmund, ACS Kinder Mureš, ACS Tampa Brašov, AS Monako, další tým je v jednání

 

Vimperský Šumavan byl nalosován do skupiny B, kde se utká s těmito soupeři:

ACS Targu Mureš, Sigma Olomouc, FK Mladá Boleslav, FK Frýdek-Místek, Slovan Liberec

 

1.FC Táborsko, 1.FC Slovácko, MFK Vyškov, Novosedly, FC Žďár n./ Sázavou, FK Hodonín.

 

 

Jaroslav Uhlík, trenér TJ Šumavan Vimperk z.s. : “Podruhé za sebou jsme se dostali na Velké finále Eon Junior Cup a to je pro naše menší město v porovnání s většinou našich soupeřů obrovský úspěch. Velké finále si opět pojedeme užít společně s rodiči našich hráčů, kteří s námi trenéry táhnou za jeden provaz, což je ohromně důležité. Doufám, že opět sebereme nějaké ty bodíky favoritům celého Velkého finále. Společnost Eon umí turnaj výborně připravit a zorganizovat, o čemž jsme se přesvědčili minulý rok.”

 

c vítěz vimperk

 

 

{jcomments off}