Tradiční festival dudáků měl úspěch

Už 22. ročník mezinárodního dudáckého festivalu probíhal o tomto víkendu ve Strakonicích

 

Návštěvníky města a festivalu přivítalo krásné počasí (sluníčko se snažilo až moc), úžasná atmosféra, ohromné množství lidí a spousta krásných ukázek dudáckého a lidového umění.

Už samotný průvod městem byl nádherným zážitkem. 

dudy759

 

{gallery}susice/2016/08_srpen/dudacky_festival_2016/{/gallery}

 

Bohužel padalo na adresu pořadatelů i několik kritických připomínek, týkajících se nedostatku nádob na odpady (při takovém množství lidí obvklé koše nestačily), organizátoři podcenili  potřebu dostatečného množství informací o programu na místě samotném; nejcitelněji to pocítili návštěvníci  kteří přišli na nádvoří hradu (původně avizováno), kde čekali zbytečně. Pořadatel koncerty z hradu přesunul do letního kina, ale informace se k návštěvníkům dostala až po delší době marného čekání… Navíc se  publikum do letního kina ani nevešlo (na fot – to není fronta “na něco…” ale  hosté, kteří zkrátka měli smůlu…

 

dudy863

 

A bohužel se nikdo nedozvěděl ani to, kde všude se ještě hrálo. Některá místa  objevili návštěvníci náhodou, nebo se složitě doptávali.

 

 

dudy913

Nicméně se festival po hudební stránce opět vydařil a ti kteří měli možnosti  vidět a slyšet většinu ze souborů, byli spokojeni.

Poklona velmi populárních holandských Hailander připomněla, že příště, tedy za dva roky,  znovu na viděnou a slyšenou…

 

foto: JAN KUBITA

-red-

{jcomments off}