Úspěch malých gymnastek

Úspěch malých gymnastek

 

V sobotu 15.10.2016 pořádal oddíl Sportovní gymnastiky TJ Lokomotiva Veselí nad Lužnicí závody přípravek – tj. nejmenších gymnastek. Z Vimperka vyjely tentokrát dvě gymnastky: Viktorka Ollé a Anička Kotrlíková.

 

     Holčičky se pilně připravovaly už od září, protože tyto závody se skládají kromě klasického čtyřboje (prostná, kladina, přeskok a hrazda) také z technických disciplín (šplh, vznosy na lavičce, skok z místa a skoky přes švihadlo) a vyplatilo se. Viktorka ve své kategorii získala druhé nejlepší ohodnocení na přeskoku, ve skoku z místa skočila dokonce nejdále ze všech, ale dařilo se jí i v ostatních disciplínách a nakonec vybojovala krásné 3. místo.

 

     Anička ve své kategorii zacvičila sestavu na kladině bez jediného pádu a tím si vybojovala nejvyšší ohodnocení, stejně tak doskočila nejdále ve skoku z místa, ještě pěkně zacvičená sestava na prostných a máme tu skvělé 2. místo.

Obě holčičky nám udělaly velkou radost, ukázaly, že s gymnastkami z Vimperka je třeba počítat. Tento skvělý den jsme zakončily pořádným zmrzlinovým pohárem.

 

     Chtěla bych poděkovat jak holkám, tak i mamince Dáše Ollé, za to, že se zhostila funkce rozhodčí na technické disciplíně a samozřejmě za morální podporu.

 

Pavla Uhříčková  

 

{gallery}vimperk/2016/10_rijen/gymnastika1{/gallery} 

 

{jcomments off}