Bezpečná cesta k nemocnici

 K nemocnici se chodí po bezpečné cestě Stavební práce v Pivovarské ulici jsou již prakticky hotovy. Nový chodník již slouží svému účelu.

„Zjara dojde na čisté terénní úpravy a osázení zeleně, doplněno bude také vodorovné dopravní značení a oplocení,“ říká Michal Janče z odboru investic a údržby MěÚ Vimperk.

 

 

Přípravné práce na výstavbě chodníku a rekonstrukci povrchu komunikace započaly před rokem v listopadu. Vybudovaných 450 metrů nového chodníku od areálu bývalého pivovaru k točně u nemocnice by mělo výrazně zbezpečnit pohyb chodců v této dopravně vytížené ulici. Projekt byl v této souvislosti ještě upravován, když se městu podařilo vyjednat odkoupení jedné z nemovitostí a jejích přilehlých pozemků. Po demolici domu čp. 77 je část chodníku vedena zeleným pásem a po nové lávce přes potok.

 

Investorem stavby za zhruba 6,5 milionu korun je město Vimperk. Kromě nového chodníku má přilehlá komunikace také nový asfaltový povrch, dále byl předlážděn chodníček na protilehlé straně ulice, vybudován osvětlený přechod pro chodce, vystavěny opěrné zdi a nová lávka přes potok.

 (PR a propagace)

 

{jcomments off}