První závody Fischer Ski klubu Šumava

Ve dnech 10 – 11. 12. 2016 se závodníci Fischer Ski klubu Šumava – studenti SG Vimperk zúčastnili prvního závodu ze série závodů OPA Cup, který se konal v italské Isolacci.

 

Naši závodníci si tak mohli poměřit síly se závodníky z Itálie, Švýcarska, Německa, Slovinska, Rakouska, Francie, Polska, Španělska, Rumunska, Srbska, Bulharska, Chorvatska a Turecka.

 

Účast těchto státu naznačovala velice silnou konkurenci, se kterou se naši závodníci velice dobře popasovali. První závodní den se jel individuální závod klasickou technikou.

 

Do závodu nastoupilo 10 závodníků Fischer Ski klubu Šumava. Z toho tři: Klementová, Jiří Mánek a Tomáš Kalivoda nastoupili do obou závodů pod hlavičkou české reprezentace. Pěkně si počínala naše děvčata v kategorii U20 na 5km klasicky. Terezka Řezníková obsadila výborné 28. místo a hned za ní obsadila 33. místo Tereza Sásková. Dále v této kategorii obsadila 64. místo Tereza Vostradovská a 70. místo Adéla Nováková. Výborně si vedli i chlapci v kategorii U20 na trati 10 km, kde obsadil 23. místo Tomáš Kalivoda, 34. místo Jiří Mánek, 48. místo Samuel Jirouš, 87. místo Matyáš Albrecht, 98. místo David Novák. V kategorii žen pak obsadila Andrea Klementová 31. místo.

 

Druhý den byl na pořadu individuální závod volnou technikou. Do závodu tento den nastoupilo 12 našich závodníků. V kategorii děvčat U20 předvedla vynikající výkon Barbora Havlíčková, když jí o 2 sekundy unikla první desítka a skončila na výborném 11. místě. Na 42. místě skončila Tereza Sásková, 52. místo Tereza Řezníková, 74. místo Adéla Nováková, 77. místo Tereza Vostradovská. V kategorii U20 chlapců si od nás nejlépe vedl Tomáš Kalivoda, který dojel na 20. místě a stal se, tak nejvýše umístěným českým závodníkem v této kategorii. Na 50. místě dojel Jiří Mánek, 59. místo Samuel Jirouš, 79. místo Matyáš Albrecht, 91. místo David Novák, 114. místo Josef Tischler.

 

V ženách skončila Andrea Klementová na 24. místě a vylepšila si, tak umístění z předešlého dne.

 

Takto početná výprava na tyto první závody v nadcházející sezóně se mohla uskutečnit i díky podpoře z krajského grantu Jihočesjého kraje – Podpora sportu, mezinárodní reprezentace a také firmě UNIWELL Zdíkov, které podpořila předzávodní soustředění dorostu v Livignu.

 

Děkujeme. Jakub Mondl a Zbyněk Pavlásek, trenéři Fischer Ski klubu Šumava Vimperk a SG Vimperk 

 

 {gallery}vimperk/2016/fotky_zdenek_formanek/prosinec/pavlasek/{/gallery}