policie

Hledáme svědky

Hledáme svědky sexuálního útoku

 

Prachatice – Vimperk –V pátek po 11:00 hodině zaútočil na mladou ženu neznámý muž v podchodu u vlakového nádraží ve Vimperku, prachatičtí kriminalisté žádají občany o spolupráci. 

 

Prachatičtí kriminalisté zahájili úkony trestního řízení ve věci přečinu znásilnění. V pátek, dne 27. ledna 2017, krátce po 11:00 hodině přistoupil zezadu k poškozené ženě neznámý pachatel ve Vimperku, v podchodu u vlakového nádraží. Neznámý útočník chytil ženu za rameno a začal jí osahávat, načeš se mu vysmekla a utekla směrem ke kruhovému objezdu a Penny marketu. Pachatel utíkal ulicí Sklářská, kterou přeběhl na druhou stranu k parkovišti u supermarketu Lídl, kde se schoval mezi zaparkovaná auta, poblíž přechodu pro chodce, před kruhovým objezdem.

 

Popis pachatele:

Jednalo se o muže vysokého asi 175 – 180 cm, v obličeji snědší pleť, ale pravděpodobně běloch, stáří 25 – 30 let, výrazné rysy v obličeji, hustší obočí, kulatý obličej, velké vykulené oči, tmavě modré nebo tmavě hnědé barvy, sportovní postavy, hnědé krátce střižené vlasy, mluvil dobře česky, hlubším hlasem bez přízvuku, neměl žádnou vadu řeči.

Oblečení:

Na sobě měl pravděpodobně sportovní soupravu, vícebarevnou, nejméně černé a šedé barvy, bunda či mikina byla s kapucí.

 

Prachatičtí kriminalisté žádají svědky tohoto incidentu o spolupráci.

Pokud si někdo všimnul hledané osoby v blízkosti vlakového či autobusového nádraží ve Vimperku, popřípadě u supermarketu Penny nebo Lídl, sdělte, prosím, tuto informaci na linku Policie České republiky 158, či na Obvodním oddělení PČR, v ulici 1. máje 73/7 ve Vimperku nebo přímo prachatickým kriminalistům v úřední hodiny na linku 974 236 605.

Děkujeme.

 

 

Záchrana lidského života

 

Prachatice – Horní Vltavice – Muž zkolaboval v obchodě a začal ztrácet vědomí, rychlá a profesionální práce hornovltavických policistů mu zachránila život. 

 

 

Na Obvodní oddělení Horní Vltavice se v sobotu ráno dostavila jedna žena oznámit, že dole v prodejně zkolaboval starší muž. Dva policisté se okamžitě vydali do místní prodejny, která naštěstí sídlí hned vedle policejní stanice. Na místě zjistili, že muž nekomunikuje, pouze chrčí a krvácí z hlavy. Při kontrole základních životních funkcí u muže nenahmatali puls, proto ihned začali s uvolňováním dýchacích cest a s masáží srdce, a to až do příjezdu zdravotníků.

 

Díky rychlé a profesionální práci těchto dvou policistů, se podařilo seniora včas resuscitovat a ve stabilizovaném stavu převést do nemocnice, za což jim patří poděkování.

 

 

(PČR)

{jcomments off}