pasovska

Na pohled hezčí

Vjezd do města od hranic bude vypadat lépe

 

     Důstojný příjezd do města od bavorských hranic a příjemný vstup do historické části Vimperka od Pasovské ulice by měl v příštích dvou až třech letech vzniknout revitalizací prostoru, kde dnes chátrají opuštěné domy. Počítá se s rozšířením komunikace a výstavbou chybějícího chodníku, v další etapě s novými místy pro parkování. Zajištěn tak bude mimo jiné bezpečnější provoz i pohyb chodců v této části města.

pasovska

 

     Město plánuje ještě letos odstranění budovy čp. 45, která je v jeho majetku a také vedle stojícího objektu čp. 52 v Pasovské ulici. Ten chce vykoupit za 350 tisíc korun od soukromého vlastníka. Oba domy stojí po pravé straně v nejužším místě při výpadové komunikaci k hraničnímu přechodu Strážný a v demoličním pásmu byly již před deseti lety. „Tehdejší záměr na vybudování nové přeložky státní komunikace I/4 však nebyl nikdy realizován a vzhledem k nedostatečným hodnotám frekvence dopravy o něm už ředitelství silnic a dálnic neuvažovalo,“ vysvětluje vimperská starostka Jaroslava Martanová.

 

 

pasovska1     Při nedávných jednáních na krajském ředitelství silnic a dálnic v Českých Budějovicích se však vedení města podařilo získat příslib spolupráce na plánované revitalizaci této části Pasovské ulice. „ŘSD by s námi participovalo na dopravní infrastruktuře, tedy na rozšíření komunikace a vybudování dosud chybějícího chodníku v tomto místě,“ dodává starostka. Ještě před chystanou úpravou celého prostoru však bude třeba získat do vlastnictví města další přilehlé pozemky. „Se Státním pozemkovým úřadem jsme zatím předběžně projednávali možnost bezúplatného převodu na město a rovněž se soukromým majitelem zbytku pozemků jsme dohodnuti na budoucí směně či odkupu tak, aby nic nebránilo realizaci celé akce,“ říká starostka.

    Revitalizace zmíněné části Pasovské ulice bude řešena v návaznosti na územní studii veřejných prostranství ulic 1. máje a Pivovarská. Letos by měly začít práce na odstranění zchátralých domů. Město již podalo žádost o dotaci na demolici objektu čp. 45.  

 

Zdroj: Vimperk

 

{jcomments off}