Valentýnské soutěžní odpoledne

Valentýnské soutěžní odpoledne v ZŠ Smetanova

 

     Na úterý 14. února připadl svátek sv. Valentýna, den všech zamilovaných. Srdíčky jsme si proto vyzdobili naši družinu a pustili se do tematicky laděných her a soutěží plných romantiky a lásky.

 

     Na začátku děti utvořily 4 družstva, v nichž pak poctivě plnily jednotlivé soutěžní úkony. Nechybělo hraní „srdíčkových“ piškvorek, skládání puzzle s valentýnským motivem nebo vymýšlení asociací a slov, které se ke dni zamilovaných váží. Další soutěžní úkoly se týkaly filmů a pohádek. Kromě vymýšlení těch nejromantičtějších z nich, musela dát družstva dohromady i zamilované dvojice z jednotlivých filmů. Bystrost a odhad si každý vyzkoušel při tipování počtu růžiček, či srdíček na obrázcích a při snaze zapamatovat si co nejvíce předmětů uložených ve valentýnské krabici. Umělecké vlohy dětí prověřilo např. skládání zamilovaných veršíků či zpívání lidových písní o lásce. Zručnost soutěžící prokázali ve vystřihování co nejdokonalejšího srdíčka bez předlohy. Po devíti láskyplných disciplínách bylo jasné i výsledné pořadí.

1. tým červený

2. tým žlutý

3. tým fialový a tyrkysový

 

   Na každého po vyhodnocení čekala sladká odměna a upomínkový předmět ve tvaru srdíčka. Valentýnské soutěžení nás všechny moc bavilo a užili jsme si spoustu legrace.

 

Hanička Lásková Veselá 

 

{gallery}vimperk/2017/02_unor/valentyn{/gallery}

 

{jcomments off}