Lyžařka Bára Havlíčková letí na MS do Finska

LYŽAŘKA BÁRA HAVLÍČKOVÁ LETÍ NA MS DO FINSKA

 

DSC 0016

 

 

Šestnáctiletá běžkyně na lyžích Barbora Havlíčková byla donominována do české reprezentace na mistrovství světa, které se odehrává v Lahti. Počátkem týdne se vydá za týmem do Finska, protože reprezentační tým běžkyň hledá náhradnici, která by odstartovala do ženské štafety na 4×5 km v případě, že se nestačí uzdravit Petra Nováková. Ta si v průběhu šampionátu poranila rameno.

 

Havlíčková prožívá sezónu z říše snů. Ještě na jejím počátku měla hodně daleko i start na juniorském mistrovství světa, ale tam počátkem února dokázala proti výrazně starším soupeřkám vybojovat 9. místo ve své nejsilnější disciplíně na 5 km volně, v premiérovém skiatlonu pak obsadila 13. místo. O měsíc později dostane navrch nečekaně minimálně možnost okusit atmosféru šampionátu dospělých.

 

„Jsem moc šťastná, moc si pozvání vážím. I pokud bych nakonec zůstala v pozici náhradnice, budu šťastná, je to pro mě ohromný úspěch,“ svěřila se mladá závodnice ze Šumavy, kterou telefonát reprezentačního trenéra zastihnul v Jablonci nad Nisou, kde se chystala na start Českého poháru. „Hned jsme se vydali domů, abych se sbalila a byla připravena na odlet. Zatím není jasné, zda poletím v pondělí či v úterý,“ uvedla novopečená česká reprezentantka.

 

Štafetový závod na 4×5 kilometrů je na programu mistrovství ve čtvrtek odpoledne. Pokud by byla Havlíčková mezi vybraným kvartetem, dá se očekávat její start na úseku volnou technikou. 

 

zdroj:sport-invest