5

Souboje o čelo moc nenapověděly

Téměř na den přesně po měsíční pauze zajížděli florbalisté TJ Šumavanu Vimperk opět do Českých Budějovic, aby zde poměřili síly se zřejmě nejflorbalovějšími týmy soutěže – FbC Strakonicemi B a 1. FbK Tábor B.

 

 

TJ Šumavan Vimperk – FbC Strakonice B 8:7 ( 3:2 – 0:1 – 5:4 )

 

Branky Vpk:  2. Křešnička (Pešl st.), 5. Voldřich (Křešnička), 14. Robl, 35. Robl (Pešl ml.), 35. Křešnička (Voldřich), 38. Voldřich (Křešnička), 43. Křešnička (Šindler), 44. Pešl ml.

Vyloučení: 1:2 – Využití: 0:0 – V oslabení: 0:0

Rozhodčí: M. Šafář – J. Koutník – Diváků: 15

Průběh utkání: 1:0, 1:1, 2:1, 2:2, 3:2, 3:5, 6:5, 6:7, 8:7

Sestava: Petr (Říha) – Robl, Pešl ml, Havelka; Myslík, Hrach – Voldřich, Křešnička, Schwamberger; Šindler, Pešl st. – Burian

 

Utkání z pohledu trenéra Petra Křešničky:

 

     Utkání se Strakonicemi je pro nás vzhledem k historii několika hráčů, jenž strakonický dres dlouhá léta oblékali, vždy o něco prestižnější, než s jinými soupeři. Očekávání kvalitního zápasu navíc umocňoval fakt, že oba týmy dorazily prakticky kompletní a navíc se hrálo o hodně, jelikož my jsme se před utkáním nacházeli na 3. místě tabulky a Strakonice jen se čtyřbodovou ztrátou o dvě příčky níže. Od samého začátku bylo jasné, že tentokrát se předpoklady naplní a zápas přinese kvalitní florbal ve vysokém tempu. Strakoničtí na nás vlétli a vysokým presinkem nám příliš nedovolovali otálet v rozehrávce. Moc týmů v soutěži tímto stylem nehraje a nám tím dělali celý zápas velké problémy. Naštěstí máme stále celkem produktivní útok. Okénka, která se díky napadání otevírala ve strakonické obraně, jsme využívali k rychlým výpadům, jenž se nám dařilo proměňovat. Skóre se neustále přelévalo z jedné strany na druhou, a když už to na začátku třetí části vypadalo, že mají Dudáci navrch, poté co odskočili na rozdíl dvou branek, prokázala svou zkušenost naše druhá formace a dvěma góly v krátkém sledu vyrovnala. V závěru utkání, kdy už se hrálo opatrněji na obou stranách, se ke svému klasickému výběhu po křídle dostal Vláďa Pešl ml. a rozhodl. Pro nás velice cenné tři body získané v možná nejlepším zápase sezóny.

 

TJ Šumavan Vimperk – 1. FbK Tábor B 4:7 ( 0:0 – 3:3 – 1:4 )

Branky Vpk:  17. Křešnička (Pešl st.), 21. Gabauer (Robl), 24. Havelka (Schwamberger), 33. Gabauer

Vyloučení: 3:2 – Využití: 0:0 – V oslabení: 1:1

Rozhodčí: M. Šafář – J. Koutník – Diváků: 23

Průběh utkání: 2:0, 2:1, 3:1, 3:3, 4:3, 4:7

Sestava: Petr (Říha) – Robl, Pešl ml, Havelka; Gabauer, Hrach – Myslík, Křešnička, Schwamberger; Pešl st. – Burian

 

Zhodnocení utkání trenérem Petrem Křešničkou:

 

     V souboji s prvním týmem soutěže jsme se museli vyrovnat s absencí dvou klíčových hráčů, Voldřicha a Šindlera, kteří z pracovních resp. rodinných důvodů opustili tým po prvním utkání. A je třeba říci, že bez těchto dvou hráčů se týmu kvalit Tábora čelilo jen těžko. Tábor usilující o vítězství v soutěži přivezl do Českých Budějovic i hráče A-týmu hrajícího Divizi, a i přes to, že jsme nesehráli vůbec špatné utkání, byl po celý jeho průběh lepším týmem. Je trochu paradoxem, že jsme v utkání dlouhou dobu vedli a hráče od Jordánu drželi na uzdě. Bohužel, postupem času se začaly v naší hře vyskytovat stále častěji individuální chyby, které byly tvrdě trestány. Ve chvíli, kdy se táborští dostali do vedení, uzamkli svou obrannou polovinu a my se dostávali do šancí už jen sporadicky. To mělo za následek naši určitou skepsi k tomu, že bychom mohli s utkáním ještě něco udělat. Nejvíce to bylo patrné ve chvíli, kdy jsme se odhodlali ke hře bez brankáře. Do šance jsme se v podstatě nedostali, naopak soupeř dal dvěma přesnými trefami do opuštěné klece výsledku konečnou podobu.

 

Celkové shrnutí:

 

     S kvalitními soupeři roste i náš výkon. Po nepříliš vydařených posledních zápasech jsme znovu předvedli, že florbal hrát umíme. Na druhou stranu se opět ukázalo, že nám dělá obrovské problémy vyhodnocování a řešení herních situací, jestliže se hraje ve vysokém tempu. Z toho pramení spousta individuálních chyb, které jsou soupeři kalibru Strakonic či Tábora schopni okamžitě trestat. Bohužel soutěž nenabízí zdaleka tolik kvalitních zápasů, které by nás posouvaly dále, a tak výkonnost týmu z mého pohledu momentálně trochu stagnuje.

 

     Zisk 3 bodů toho na čele tabulky moc nevyřešil, ale udržel nás na medailových pozicích, konkrétně stále na 3. místě, a uhrajeme-li na domácím turnaji v Kašperských Horách 6 bodů, budeme již vytoužené bedně skutečně na dosah.

 

     Tímto bych chtěl pozvat všechny fanoušky florbalu v sobotu 18.3. do kašperskohorské sportovní haly na utkání s momentálně čtvrtým týmem tabulky Banes Florbal Soběslav a se vždy nepříjemnými Sokoly z Vodňan. 

 

{gallery}vimperk/2017/03_brezen/florbalvimperk{/gallery}

 

Zdroj: Pešl Vladimír 

{jcomments off}