Junioři si užili bahno ve Francii

Junioři z týmu České spořitelny Specialized na světovém poháru v Marseille

 

Junioři z týmu České spořitelny Specialized absolvovali o minulém víkendu další ze závodů Světové juniorské serie. Při návratu ze soustředění v Toskánsku zajeli junioři z týmu do francouzského Marseille na závod francouzského poháru který byl zařazen do světové juniorské serie.

 

 

juniori6

 

Bohužel vytrvalý déšť udělal z pěkné technické trati v horách nad Marseille bahenní peklo. Náročnost tratě se podepsala i na výsledcích závodníků týmu. Nejlépe si s tím poradil František Honsa , který s vysokým startovním číslem zajel super závod a probojoval se až na 22. místo v cíli a získal své první body do mezinárodního žebříčku.

 

juniori1

 
Smůla provázela závodem Davida Zadáka, po startu se pohyboval v první skupině, chvíli i na druhém místě ale nejdříve ho postihl pád a v dalším kole pak zasukoval řetěz a běžel až do depa. I tak dojel na 42. místě. Samuel Jirouš dojel na 43. místě, první závod v sezoně byl pro něj velká zkušenost.
 
 
V nedělním závodě juniorek bojovala s rozbahněnou tratí výborně Tereza Sásková, jezdila na desátém místě ale v samotném závěru závodu jí postihl defekt předního kola a na prázdné pneumatice nakonec vybojovala 15. místo.
Následující víkend bude výběr týmu absolvovat závody v italském Montichiari.
 
Jiří Lutovský
 
 
{gallery}susice/2017/03_brezen/juniori/{/gallery}
 
{jcomments off}