4

Když se plní sny

Když se plní sny s dobrým skutkem

 

     Je tomu dva roky, co jsme ve městě Vimperku otevřely nový spolek „Spolek Slunečnice“, který poskytuje služby pro osoby se zdravotním a mentálním postižením, sociálně terapeutickou a chráněnou dílnu. Začátky nebyly vůbec jednoduché a z dnešního pohledu byly mnohdy i velmi úsměvné. Během tohoto krátkého období, co působíme ve Vimperku, jsme společně prošly postupným vývojem, ale i zásadními změnami. Co nás velmi těší je dobrá spolupráce s místními úřady a s lidmi, kteří mají o naši službu zájem a pomáhají nám naplňovat naše cíle a sny. V dnešní době nás navštěvuje celkem 21 klientů, kteří si i přes svůj hendikep u nás našli smysluplnou práci a smysluplné využití volného času v kamarádském kolektivu, který jim pomáhá zapojit se do běžného a dnes velmi hektického života.

 

    Postupem času našeho působení nám prostory začaly být velmi stísněné, a tak jsme se rozhodly zařídit a vybavit další místnost, kterou nám poskytlo město Vimperk a v ní zprovoznit „Edukační místnost“. Tento prostor bude sloužit klientům pro terapeutické a edukační aktivity. Vypracovaly jsme projekty a byly jsme úspěšné a naše žádosti byly podpořeny pro získání dotace.

 

    Za přidělené finanční prostředky jsme začaly uskutečňovat naše představy jak tuto místnost vybavit, aby se v ní klienti cítili dobře a vybavení sloužilo k jejich dalšímu rozvoji a potřebám. Naší velkou chloubou je pořízení interaktivní tabule s výukovými programy, počítačového koutku, edukačních pomůcek a her pro rozvoj grafomotoriky, odborné literatury, nábytku a jiného vybavení.

 

TO VŠE JSME MOHLY POŘÍDIT DÍKY zástupcům města Vimperk, kteří nám místnost upravili k našim potřebám, Nadaci AGROFERT, která nám poskytla nemalou finanční podporu ve výši 300.000,- Kč, bance Moneta Money Bank, která nás podpořila částkou 60.000,- Kč a Nadaci ČEZ – Pomáhej pohybem, díky jejichž celorepublikové aplikaci EPP a podpory sportovců jsme získaly částku 60.000,- Kč.

 

Velmi si těchto finančních darů vážíme A TÍMTO VŠEM SRDEČNĚ DĚKUJEME a jsme rády, že tyto nadace pomáhají našim hendikepovaným kamarádům k lepšímu životu.

 

Jana Šabršulová a Radka Furišová

 

 {gallery}vimperk/2017/03_brezen/slunecnice{/gallery}  

 

{jcomments off}