02

ZŠ Smetanova si vyzpívala postupy

ZŠ Smetanova si vyzpívala 3 postupy do krajského kola soutěže Jihočeský zvonek

 

Dne 5. 4. se v DDM Prachatice konalo okresní kolo soutěže Jihočeský zvonek. Naši školu reprezentovaly vítězky okrskového kola Michaela Zámečníková (5. ročník), Lucie Mauricová (7. ročník), Blanka Mrázková, Klára Fričová, Tereza Tůmová 02(všechny 9. ročník). V silné konkurenci se nám podařilo uspět ve všech soutěžních kategoriích a dosáhnout na příčku nejvyšší, Míša, Lucka a dvě dua Blanka s Terezou a Klára s Terezou si z okresu odváží 1. místa. Na nejvyšší stupínek jsme nedosáhli pouze ve 4. kategorii – sólový zpěv volný výběr, zde obsadila Klára Fričová 2. místo.

 

Porota však měla ještě jeden nelehký úkol. Z několika desítek sólových vystoupení a komorních souborů, jež se soutěže ten den účastnily, museli porotci vybrat pouze pět postupujících, kteří budou prachatický okres reprezentovat v krajském kole. Radost z už tak velkého úspěchu umocnilo, když mezi postupujícími zaznělo třikrát jméno naší školy a našich žákyní.

 

Krajského kola, které se koná ve Strakonicích 21. 4., se tedy zúčastní Michaela Zámečníková, Lucie Mauricová a duo Klára Fričová a Tereza Tůmová. Postupu si velmi ceníme, je to pro nás všechny krásná odměna za celoroční snahu a práci, kterou dívky zpěvu věnují nejen při sólových vystoupeních, ale i v rámci pěveckého sboru.

 

Mgr. Ivana Böhmová 

01

 

{jcomments off}