SGŽ Veselský pohár

 

     Série oblastních závodů ve SG pokračovala sobotním čtyřbojem ve Veselí nad Lužnicí. Tentokrát se sjelo 140 malých i velkých děvčat z celé republiky. Závody začaly ráno v 9:00 a končily v pozdních odpoledních hodinách. Úroveň soutěžících byla úžasná. Na prostných nebyla výjimkou ani salta s dvojným a trojným vrutem.

     Vimperk zastupovalo 8 nadšených děvčat. V kategorii základního stupně se talentovaná Viktorie Ollé z 5. místa posunula na 12. jen tím, že plynule nenapojila přemety stranou. V kategorii mladších žákyň, kde rozhodovaly o výsledném umístění desetiny bodu, předvedla Lucie Hermanová (17.m.) a Tereza Venclíková (20.m.) pěkné kvalitní sestavy. V další kategorii žákyň C se z vimperských gymnastek nejlépe umístila Kateřina Horová a to na krásném 7. místě. Zvládla nejen vzklopku na bradlech, ale i saltový seskok. V této kategorii startovala ještě Barbora Zdeňková (16.m.) a Jitka Pelešková (17.m.). Obě mají právě na bradlech ještě velké rezervy, zato ostatní nářadí zvládly bez problémů.

     Nejstarší vimperské gymnastky, Linda Pištěková a Tereza Hojdekrová, poprvé startovaly v kateg. juniorky C a obě bojovaly s velkou chutí a nasazením. Lindy přeskok „přemet s obratem 360 st.“ byl ohodnocen dokonce 4. nejlepší známkou. Celkově si vybojovala 7. příčku a Tereza skončila hned za ní na 8. pozici.

 

     Děkujeme děvčatům za předvedené výkony a dobrou reprezentaci Vimperka. Přejeme hodně úspěchů v dalších závodech v Trhových Svinech, kam vyrazí za 14 dní.

 

Marie Kotlíková, Hana Košnarová

 

 

{gallery}vimperk/2017/04_duben/zasilka_gymnastika{/gallery}

 

{jcomments off}