Steinbrenerova tiskárna nabízí zážitky

Steinbrenerova tiskárna – logická hra na principu her únikových

 

     Necelé dva měsíce zbývají do otevření druhé „únikovky“ na Prachaticku. Steinbrenerova tiskárna je logická hra na principu her únikových věnující se tématu knihtisku ve Vimperku.

 

     Potřeba přijít s něčím novým, rozšířit nabídku pro vhodné trávení volného času za nejen špatného počasí nebo se třeba jen bavit, to byl důvod, proč vedení města Vimperk kývlo na návrh odboru školství, kultury a cestovního ruchu, uvést Steinbrenrovu tiskárnu v život.

 

     A protože Vimperk se rovná knihtisk a knihtisk se rovná Steinbrener bylo předem jasné, že tato logická hra se bude věnovat právě knihtisku. Tím stěžejním, co nesmí chybět v žádné podobné hře, jsou zcela jistě šifry, zámky, hádanky. Pro Steinbrenrovu komnatu byly vybrány z části šifry neokoukané, větší množství jich je autorských vzešlých z pera referentů turistického informačního střediska a MěÚ Vimperk. Zároveň i interiér sklepení je zařízen tak, aby působil, alespoň z části autenticky.

 

     Tím hlavním čím cílíme na návštěvníky je samozřejmě hra nicméně i návštěvník lačnící po informacích bude mít možnost dozvědět se více o historii vimperského knihtisku. Na několika nástěnných tabulích umístěných kolem místnosti jsou ve stručnosti uvedeny dějiny vimperského knihtisku od 15. století až do současnosti.

 

     Hra je umístěna ve sklepních prostorách bývalého Minimuzea vimperské větve Zlaté stezky a je přístupná pouze po předchozí rezervaci na turistickém informačním středisku. „ Návštěvníci budou mít po celý pracovní týden možnost vybrat si ze dvou dopoledních a 1 – 2 odpoledních hodin určených k návštěvě“, sdělila referentka odboru školství, kultury a cestovního ruchu paní Renata Lešková. Během víkendů bude otevřeno též po předchozí rezervaci. „Budeme se snažit najít vyhovující termín pro všechny případné zájemce z řad vimperských občanů i turistické veřejnosti“, doplňuje Lešková.

 

     Zároveň je hra nabízena také jako klasický teambuilding firmám, školám, organizacím a spolkům.

 

     Hra je doporučena pro 2 – 5 osob ve věku od 11 let výše. Květnové testy ukázaly, že i osmileté děti s pomocí rodičů hru zvládly a hlavně byly nadšené. V provozní místnosti Steinbrenerovy tiskárny budou pro menší děti připraveny tematické grafické listy, výtvarné potřeby, velkoformátová puzzle a knihy. 

 

     Hra samotná je omezena časovým limitem 60 minut, během kterých je potřeba rozkódovat množství zámků, nalézt a vyluštit několik šifer, pozorně se dívat kolem sebe a hlavně spolupracovat.

 

     Impulsem k vytvoření hry byla kromě jiného i návštěva logické hry Farářova komnata v Malenicích, která autorům poskytla mnoho podnětů při vytváření dějové linky Steinbrenrovy tiskárny. Po dohodě s pracovníky Turistického informačního střediska v Malenicích proto budou obě „únikovky“ spolupracovat a i nastavení vstupného vimperské logické hry je podobné jako u jejího staršího bratra z Malenic.

 

     Ještě před samotným zahájením provozu, které je naplánováno na 19. června, se uskuteční představení hry novinářům a pracovníkům médií. 

 

Teambuilding A3-page-001

 

{jcomments off}