Zlatá stezka na cestách

Zlatá stezka na cestách za skleněnou (nejen) krásou

 

Malé ohlédnutí členů spolku Zlatá stezka za velmi zdařilým výletem do německého Bodenmais, se spoustou zážitků…

p6110015

V neděli, 11. června se vydali členové spolku Zlatá stezka se svými německými přáteli na výlet do německého města Bodenmais. Pro tentokrát předali čeští účastníci organizaci a uspořádání panu Ernstu Weigestorferovi.

 

Počasí nám přálo a celý den jsme byli ve sluníčkové náladě.

Nejdříve náš autobus zamířil do „Skleněného ráje“ /Glasparadies/ firmy Joska, kde nás přivítal průvodce a provedl nás obchody, výstavou a vysvětlil práci se sklem. Jeden náš účastník si sám vyfoukl krásnou kouli, kterou může použít na zalévání květin. Poseděli jsme si ve „skleněné zahradě,“ kde nás překvapily krásné barvy sklářských výrobků, aranžovaných do všech možných tvarů. Nejen květin, ale i zvířat a umění. Otázka je – jak to dopadne, když přijdou kroupy?

 

Pochutnali jsme si na bavorských specialitách přímo v restauraci , nebo ve stínu pod stromy, kde pro dobrou náladu hrál muzikant na harmoniku. A na dovršení té správné atmosféry, probíhala před restaurací ochutnávka místních piv, takže kdo měl chuť, mohl si zavdat…

 

p6110039

V odpoledních hodinách jsme se vydali do dolu v hoře Silberberg /955 m.n.m./, ve kterém se až do roku 1962 těžilo stříbro a zlato. Jeho historie však začala již ve 14. století. V současné době probíhají v dole i lékařské terapie, zaměřené na pacienty s dýchacími problémy. Dokonce nám předvedli, jak těžkou práci musili horníci dělat.

 

p6110075

 

Oblékli jsme slušivé peleríny, nasadili helmy a vydali se s průvodcem do hory. Občas bylo slyšet rány, jak někteří vzrostlejší jedinci naráželi helmami do kamenů či trubek, ale nikomu se nic nestalo a vše probíhalo v dobré náladě. Nahoru a i po prohlídce dolů jsme jeli lanovkou.

Co dodat? Byl to krásný, slunečný a pohodový den. Díky!

 

{gallery}susice/2017/07_cervenec/zlata_stezka/{/gallery}

-dp-

 

{jcomments off}