Rally Pačejov už v sobotu

I přes ukončení spolupráce s dlouholetým hlavní sponzorem se pačejovští pořadatelé rozhodli pokračovat v tradici a tak se v sobotu 29. července můžeme těšit na už 38. ročník populárního Pačejova.

pacejov dohnal

A že si tuto soutěž oblíbili i jezdci, o tom svědčí nabitá startovní listina čítající 146 posádek v několika kategoriích. V kategorii soudobých vozů je to 11 vozů specifikace R5 se kterými kromě už tradičních účastníků startují např. Slovák M. Koči, polští jezdci Habaj a Gabrys nebo nováček v této kategorii Patrik Rujbr. Nebudou chybět ani dva vozy nejvyšší specifikace WRC – Dohnal s Focusem a Trněný s Fabií, dále dvě Fabie S 2000 a další a další.

Velký zájem fanoušků jistě vzbudí i start domácího Václava Kopáčka a Daniela Landy, který si bude určitě chtít vylepšit reputaci po „ráně“ na Rally Bohemia.

pacejov odloz

Mezi historiky se můžeme těšit na nádhernou Sierru Cosworth Jiřího Káni, Marcel Tuček představí Mazdu RX-7 a po trati se bude prohánět spousta dalších skvostů.

Znalci automobilových soutěží budou jistě se zájmem sledovat start soutěžácké naděje a pokračovatele rodinných tradic – Petra Semeráda – startujícího v Poháru mládeže s vozem Peugeot 208 R2.

¨

Kompletní startovní listinu najdete zde.

 

 

Na soutěžící čeká celkem 74 km rozdělených do osmi rychlostních zkoušek

Harmonogram soutěže:

pacejov harmon

 

Doufáme, že se pořadatelům podaří navázat na předešlé ročníky a připravit soutěž, která přinese jezdcům i divákům spoustu hodnotných sportovních zážitků.

Další informace k soutěži najdete na http://www.rallypacejov.cz

 

 

 

(doc)

Foto: Antonín Šíma