beraneknovejsi

Můj názor: Karel Beránek

Pondělní 23. zastupitelstvo bylo svoláno na rychlo, ale podle mě rozhodlo o velmi důležitých věcech, které se v podstaťe týkají blízké budoucnosti.

beraneknovejsi

 

    Ve městech velikosti Vimperka mají v blízkosti svých škol nebo tělocvičen tartanovou běžeckou dráhu. Mohu je jmenovat např. Planá nad Lužnicí, Soběslav nebo Sezimovo Ústí. Naskytla se možnost získat šedesáti procentní dotaci na její instalaci v našem městě. Celkem bude celá stavba stát přes 17 milionů. Město přispěje poměrnou částkou 7,5 milionů. Celková suma se zdála dost vysoká,ale pan ing. Král zatupitelstvu vše do podrobna vysvětlil. Největší částka ,,padne,, na celkové odvodnění. Skoro 10milionů. Odhlasováno jednomyslně ve víře, že tentokrát to vyjde. Pokud ano, mám doma staré botasky a půjdu se proběhnout po nové dráze!

 

     Druhá, neméně důležitá věc, která nesnese odkladu je opláštění školy v Parku. Firma, která vyhrála výběrové řízení na tuto akci si počínala opravdu podivným, lajdáckým způsobem. Chvíli se zdálo, že akci zvládne, ale ta chvíle byla velmi krátká. Více se nedělalo, než dělalo. Sami jste toho byli němými svědky. Personál jeden den zmizel a spolu s ním i velká část nářadí. Neodpustím si jednu poznámku: takto to dopadá, když se dodržuje zákon, který preferuje nejnižší nabídku. Dalši úžasný produkt našich zákonodárců, který v praxi dělá více škody, než užitku.Vítězná firma k poslednímu červenci odstoupila od zakázky. Podle zákona může zadavatel (město Vimperk), pokud zakázka nepřekročí celkovou částku 6milionů, zadat zakázku druhému v pořadí. Tím druhým v pořadí je firma GSI-INVEST. V této chvíli si mnozí z vás řeknou ,,Nojo, přihrávaji Kutilovi kšeftíčky”. Mohu s čistím svědomím prohlásit, že tomu tak není. Firma, kde je jednatelem pan radní Kutil, se zůčastnila řádného výběrového řízení stejně jako dalších 13 firem. Ve vysoutěžené ceně se umístila na druhém místě. Samozřejmě, že mohlo být vyhlášené nové výběrové řízení, než by se vše vyřešilo, nejdříve na jaře by se začalo opravovat. Problem je ale v tom, že do školy odkrytou střechou při dešti zatéká! Musely jít stranou veškeré animozity, výhrady proti panu Kutilovy, jeho chování jako člena opozice. Pokud vám teče do školy, končí legrace. Za jiných okolností bych dlouho váhal, nebo ani ruku pro nezvedl, ale čas je v této chvíli pro školu největší nepřítel. Pro hlasovalo 12 z 13 přítomných zastupitelů. Určitě se objeví spekulace, ale tomu těžko zabráním.

 

KAREL BERÁNEK 

 

{jcomments off}