Prodejci se před kontrolory rozutekli

kontroly coi

Při kontrole ČOI na tržnici ve Strážném opustili prodejci své stánky

 

Česká obchodní inspekce Jihočeského kraje a Vysočiny opakovaně kontroluje dodržování práv duševního vlastnictví, které často porušují prodejci na tržnici ve Strážném. První neděli v srpnu zde inspektoři uskutečnili mimořádnou kontrolní akci, na které zajistili 591 kusů zboží v celkové hodnotě originálů 484 598 korun.

 

 

Česká obchodní inspekce Jihočeského kraje a Vysočiny uskutečnila ve spolupráci s odborem cizinecké policie PČR mimořádnou kontrolu na tržnici v oblasti hraničního přechodu ve Strážném. Cílem nedělní akce bylo dodržování práv duševního vlastnictví. Předmětem kontroly byly prodejní stánky nabízející textilní výrobky, obuv, elektroniku, módní doplňky, hračky a další sortiment.

 

Inspektoři provedli 3 kontroly. Ve všech případech obchodníci opustili své stánky, ve kterých ČOI zajistila 591 kusů (35 druhů) zboží v celkové hodnotě originálů 484 598 Kč. Jednalo se zejména o brýle a textilní výrobky značek Ray Ben a Diesel a o CD a DVD nosiče. Po následném zjištění provozovatelů prodejních míst se bude konat správní řízení. Dále bude rozhodnuto nejen o výši pokuty, ale také o propadnutí zajištěných výrobků.

 

-coi-

{jcomments off}