Projekt EDISON na ZŠ TGM

Přineste celý svět i do vašich školních lavic

(motto projektu Edison)

 

     V týdnu od 10. 9. do 17. 9. 2017 probíhá na Základní škole T. G. Masaryka projekt s názvem Edison, jehož realizátorem je společnost AIESEC České Budějovice. Projekt má záštitu MŠMT a mezi jeho cíle, jež přijala i ZŠ TGM, je motivace ke zlepšení v anglickém jazyce a seznámení s jinými zeměmi a kulturami prostřednictvím přímého kontaktu s občanem tohoto státu.

 

     Podpůrným projektem Edisonu je HOST Family, díky kterému mohou rodiny ubytovat stážisty u sebe doma a poznat tak kulturu země o něco více a procvičit si angličtinu. Mnohokrát děkujeme těm rodinám, které ubytovaly našich šest zahraničních stážistů a pomohly tak realizovat zajímavý a přínosný projekt pro všechny žáky naší školy.

 

Stážisté, kteří v naší škole působí, jsou z následujících zemí:

Mariam z Gruzie

Büşra z Turecka

Navid z Iránu

Muying z Číny

Mayara z Brazílie

Stella z Ruska

 

Realizátoři projektu připravili pro naši školu velmi zajímavou a atraktivní skladbu zemí, a když k tomu připojíme šikovnost a sympatii stážistů, není divu, že první dva dny projektu proběhly v příjemné atmosféře. Naše žáky netradiční hodiny velice bavily, mnohé si z nich odnesly a těší se na další setkání. V následujících dnech bude výuka se zahraničními hosty probíhat v tříhodinových blocích s nejstaršími ročníky, v hodinových a dvouhodinových blocích se žáky třetích až šestých ročníků.

 

Dagmar Rückerová 

 

{gallery}vimperk/2017/09_zari/fototext{/gallery}

 

{jcomments off}