Máte doma šikovného konstruktéra?

Generace kluků (i holek) vyrostly a rozvíjely svou fantazii o budoucnosti aut, letadel, lodí nebo traktorů na  legendární stavebnici Merkur. Stejnou legendou je i o “něco” mladší Lego – i to dokáže na hodiny a hodiny zabavit malé i ty větší ruce a hlavy 🙂

 

Jestli máte doma malého (nebo malou) šikulu, který rád vymýšlí  a tvoří rukama pak využijte nabídky Domu dětí a mládeže ve Vimperku a přihlaste je do některého ze zájmových kroužků. Smysluplně využitý volný čas, který  děti netráví jako “konzumenti”, ale aktivně  se baví a rozvíjejí svou fantazii v kolektivu kamarádů, je  v dnešní přetechnizované době devizou. A kdo ví, třeba se v jejich hlavičkách zrodí budoucí podoba vznášedel…

 

ddm vimperk logo

Dům dětí a mládeže ve Vimperku nabízí ještě volná místa do zájmových kroužků se zápisem do konce října

 

Jedná se o zájmové kroužky:

Konstruktér

pondělí: 14:00-15:30, úterý: 14:30-15:30

Náplní tohoto kroužku je práce s moderními stavebnicemi typu Lego technik a Merkur.

 

Zájemci si mohou vybrat typ stavebnice a samostatně sestavit např. funkční model lodě, terénního vozidla, cisterny, jeřábu atd. Proniknou do technického řešení a konstrukce pohonů, řízení a převodů, jelikož tyto stavebnice jsou technicky řešeny jako zmenšené repliky dopravních prostředků.

 

IMG 2139

 

IMG 4295

 

 

Tento typ kroužku rozvíjí u dětí zručnost a představivost při konstrukci vybraného modelu. Cílem tohoto kroužku je prohlubovat znalosti a dovednosti dětí, které by se v budoucnu chtěly věnovat nejenom technickým oborům, ale i pro děti, které si chtějí hrát.

Menší děti začínají s jednoduššími typy stavebnic a doplňují si znalosti z konstrukce jednotlivých mechanizmů.

Starší děti, u nichž se začíná projevovat technické myšlení, pokračují poznáním základních principů mechaniky a pohonů, popř. si doplňují znalosti z konstrukce. Nově získané znalosti mohou v budoucnu uplatnit při studiu technických oborů, tak v normálním životě.

 

pedik***

Proutek k proutku

pondělí: 15:30-17:00 čtvrtek: 15:30-17:00

 

Zájemci se naučí modernímu trendu práce s přírodním i barevným pedikem, který se používá při pletení různých typů košíků, táců a ozdobných předmětů.

 

Tento typ kroužku rozvíjí u dětí motorické dovednosti a trpělivost. Odměnou pro ně je funkční výrobek použitelný ke každodenním činnostem (např. servírovací tácek, pletený košíček na drobnosti atd.), s kterým mohou potěšit rodiče nebo známé a použít ho jako netradiční dárek.

 

Bližší informace v DDM Vimperk, na telefonním čísle 728 017 874 Eva Kubišová, přihlášky ke stažení na www.ddm-prachatice.cz

 

-ddm-

{jcomments off}