Mapa zavánějící další bublinou

 

     V pondělí 16.10. jsem s velkým očekáváním navštívil diskuzi se zástupci organizace Oživení, kterou pořádalo Vimpersko. Diskuze to byla zajímavá, poučná a v zásadě s tím, co zástupci Oživení prezentovali, souhlasím. Osobně jsem dospěl při debatě k názoru, že pravidla pro transparentnost veřejné správy ve Vimperku nejsou na špatné úrovni (ovšem, vždy je co vylepšovat), problém je v uplatňování těchto pravidel.

 

     Čekal jsem však pro mě mnohem zásadnější debatu o předem avizované komunitní mapě, která Vimpersko tolik “bouchla do očí”. Když Vimpersko zveřejnilo alarmující článek v Malých novinách Vimperska a obvinilo mimo jiné “zastupitele, ředitelky, předsedy spolků a radní”, že dávají přednost svým vlastním zájmům před zájmy veřejnými, byl jsem právem znepokojený. Chtěl jsem vědět, kdo tu tahá za nitky. Také jsem chtěl vědět, co se povídá v hospodách. Sem tam na pivko zajdu, ale žádná dramatická zpráva ke mně nedorazila. Chtěl jsem vědět, jak si Vimpersko vykládá “zájem nás všech”. Chtěl jsem vědět, kdo by podle spolku měl být v komunální politice a kdo už nikoliv… Nic z toho se nediskutovalo, žádná komunitní mapa nebyla zveřejněna.

 

     Proto veřejně vyzývám spolek Vimpersko, ať neprodleně zveřejní jejich komunitní mapu s podrobným vysvětlením, co ještě je a co už není dle jejich názoru v pořádku. Chtěl bych vědět, na co si jako občan Vimperka mám dát pozor. Pokud tak neučiní, považuji jejich článek za další snahu vytvořit pseudokauzu za účelem zviditelnění spolku Vimpersko.

 

     Vimpersko opakovaně volá po transparentnosti a lepší veřejné diskuzi. Zcela souhlasím. Právě proto je důležité, aby spolek šel příkladem. Když otevřu veřejné téma, musím být schopen pojmenovat problém, zveřejnit, jak jsem k tomu dospěl, a být připraven si své názory veřejně obhájit.

 

Těším se!

Petr Samek, Vimperk žije!  

 

vztahovamapa cover

 

 

logo

 

Chceme Vimperákům nabídnout další pohled na dění v našem městě. Sešli jsme se jako lidé napříč politickými stranami, různého věku, s rozdílnými názory, ale s něčím, co nás spojuje. Tím něčím je vize Vimperka, kde slušnost a dobré vztahy jsou samozřejmostí. Vimperka, kde jsou aktivní lidé podporováni, a nikoli odrazováni. Vimperka, kde odlišný názor je nezbytným prvkem diskuze. Pojďme společně oživit Vimperk. Vimperk, kde lidé žijí spolu, ne vedle sebe.

 

{jcomments off}