Florbalová mládež na prvním turnaji

Florbalová mládež na premiérovém turnaji

 

     Dříve než se pustím do hodnocení našeho prvního turnaje, chtěl bych pozvat všechny do našeho florbalového kroužku. Scházíme se každé pondělí od 16h. (r. 2006 a mladší) a od 18h. (2005 a starší) v tělocvičně ZŠ Smetanova Vimperk. Podmínkou není nastupování na florbalových turnajích. Více informací se dozvíte na webu www.fbcvimperk.cz nebo dotazy zasílejte na florbal.vimperk@seznam.cz.

 

     V neděli 22.10. vyrazili mladší žáci ke svému prvnímu turnaji do nedalekých Strakonic. Zde jsme se střetli s dvěma týmy z Milevska.

 

TJ Šumavan Vimperk – FBC Došwich Milevsko – panteři 0:21 ( 0:6 – 0:5 – 0:10 )

B: 

Sestava: Tongeľ – Hovorka, Frnka, Procházka, Vašica, Bláha

 

     K prvnímu utkání jsme nastoupili bez jakýchkoliv zápasových zkušeností a tým milevských Panterů nám ukázal, jak málo jsme připraveni. Do druhé třetiny jsme si vysvětlili základní herní prvky, které jsme nesplňovaly a přibrzdili tak, vysoké tempo soupeře. Do třetí třetiny jsme vstoupili s vysokým rozdílem skóre a na klukách bylo vidět zklamání. Naše obranná hra se postupně zlepšovala, ale gólovému debaklu jsme bohužel už nezabránili.

 

TJ Šumavan Vimperk – FBC Došwich Milevsko – žraloci 6:4 (3:1 – 2:2 – 2:1 )
B: Bláha 4+2, Vašica 2+0, Hovorka 0+2, Procházka 0+1

Sestava: Tongeľ – Hovorka, Frnka , Procházka, Vašica, Bláha

 

     V druhém utkání jsme nastoupili proti milevským Žralokům. Povedlo se nám hned na začátku utkání vstřelit branku a kluci ucítili šanci na dobrý výsledek. Postupně během utkání jsme si mohli vysvětlit i útočné prvky, což jsme doplňovali dobrou obranou, kterou jsme dostatečně natrénovali v prvním utkání. Bylo dosti potěšující sledovat, jak hráči se snaží kombinovat a nemyslí pouze na individuality. Škoda však neproměnění několika šancí. Je vidět, byť nuceni odehrát dvě utkání bez střídání, že kluci mají zájem se v florbale zdokonalovat a své dovednosti zlepšovat. Do dalšího turnaje máme určitě na čem pracovat.

 

trenéři:

Vladimír Pešl ml. a Václav Havelka 

 

{gallery}vimperk/2017/10_rijen/turnajml_ci{/gallery}

 

{jcomments off}