Rozvoj areálu Vodník III

Vážení, jelikož jako Bike klub Vimperk máme zástupce v tzv. Komisi pro rozvoj Vodníka, dostal jsem do ruky materiál s názvem Rozvoj rekreačně – sportovního areálu Vodník jehož autorem je Vimpersko. Nezlobte se na mne, ale jestli je toto jediný výstup z této komise za půl roku tak ji považuju za zbytečnou. A od spolku který byl schopen oponovat původnímu záměru a změně územního plánu a byl schopen komunikovat s orgány ochrany přírody , jsem očekával něco víc než je projekt na úrovni práce středoškoláků, který neřeší vůbec nic.

 

Sportovní komise Města Vimperk, které jsem členem, konstatovala na posledním zasedání, že připravenost areálu Vodník na nadcházející sezonu není a požadovala řešení. Nepřipadá mi že by tento materiál tenhle problém řešil.

 

Pominu to, že ta studie obsahuje spoustu zbytečností, jako například srovnání travnaté plochy ve velikosti fotbalového hřiště pro míčové hry uprostřed asfaltové dráhy na které se prohánějí děti na kole, bruslích a lyžích, ale celkově neřeší praktický provoz a rozvoj celého areálu. Absolutně obecná rovina celé studie navozuje pocit amatérismu kterým k této studii spolek Vimpersko přistoupil a pokud se k tomu vyjadřovali a konzultovali to i odborné instituce a orgány městské správy , pak se tento pocit přesouvá i na ně. Pan starosta na vyhodnocení Talentů okresu mluvil o podchycení a péči o talenty a mládež, která vyrůstá v našem městě, ale tímto stylem toho tedy nedosáhnem.

 

Naše sportovní kluby pečují nejen o mládež a mladé talenty, ale zajišťují i přípravu reprezentantů ČR a studentů sportovního gymnázia, kteří momentálně svým počtem tvoří polovinu studentů čtyřletého gymnázia. Zatím se to daří ale je to dáno velkým úsilím , objemem finančních prostředků a v neposlední řadě profesionalitou lidí kteří se o výchovu sportovců starají. A stejnou profesionalitu bych si představoval na straně subjektů které chtějí řešit a organizovat rozvoj zázemí pro sport ve Vimperku.

 

S pozdravem Jiří Lutovský trenér SG Vimperk , předseda Bike klubu Vimperk, člen sportovní komise