Ježíškova vnoučata – Staň se jim i ty!

Ježíškova vnoučata

 

     O tom, že se pomalu, ale jistě blíží Vánoce, nás ujišťují obchodníci a prodejci den co den, čím dál intenzivněji. Nepropadejte však panice! Máte jedinečnou možnost, jak si toto hektické období zpříjemnit a udělat radost těm, kteří si to opravdu zaslouží…

 

cover

 

Něco málo o projektu

     Bylo zjištěno, že opuštění lidé tvoří často až třetinu obyvatel domovů pro seniory. Vánoční dárek nedostali mnohdy roky a období svátků pro ně bylo spíše časem prázdnoty než radosti. Ježíškova vnoučata jsou projekt Českého rozhlasu a mají za cíl propojit lidi v domovech a zařízeních s dárci, kteří se rozhodnou jim na vlastní náklady splnit přání nebo poskytnout věcný dar.

 

 Chci se stát Ježíškovým vnoučetem, co pro to musím udělat?

Není nic jednoduššího, než sledovat webové stránky projektu www.jeziskovavnoucata.cz , zaregistrovat se a poté si můžete vybírat, které přání nebo věcný dar seniorovi dokážete a chcete splnit. Poté si přání zarezervujete a následně se Vám ozve pověřený pracovník příslušného domova, aby se s Vámi domluvil na způsobu předání daru či realizaci přání. Přání jsou rozličná a pestrá, od knížek, bot či rotopedu až po zážitková přání, jako výlet do zoo, návštěva hokejového utkání či setkání s oblíbeným zpěvákem.

 

Kolik domovů je již zapojeno?

     V tuto chvíli se již do projektu Ježíškova vnoučata přihlásilo více než 300 domovů a naplnily seznam tisícovkou přání. Jsme velice rádi, že se do projektu přihlásila i zařízení v našem okolí, Nemocnice Vimperk a.s., Nemocnice Volyně s.r.o. a Domov pro seniory Stachy- Kůsov. Za to jim patří velké poděkování a zejména velký dík zaměstnancům, kteří se o seniory starají a nad rámec svých pracovních povinností jsou ochotni věnovat svoji energii a čas tomuto projektu. Děkujeme jim. Dělají to proto, že to má smysl!

 

Otevřete svá srdce a staňte se, stejně jako my, jedním z Ježíškových vnoučat.

 

Věříme, že společně dokážeme všechna přání seniorů splnit! Sledujte stránky projektu nebo www.vimperkzije.cz pro více informací.

 

Jitka Kabourková,

Vimperk žije! 

 

logoChceme Vimperákům nabídnout další pohled na dění v našem městě. Sešli jsme se jako lidé napříč politickými stranami, různého věku, s rozdílnými názory, ale s něčím, co nás spojuje. Tím něčím je vize Vimperka, kde slušnost a dobré vztahy jsou samozřejmostí. Vimperka, kde jsou aktivní lidé podporováni, a nikoli odrazováni. Vimperka, kde odlišný názor je nezbytným prvkem diskuze. Pojďme společně oživit Vimperk. Vimperk, kde lidé žijí spolu, ne vedle sebe.

 

 

{jcomments off}