Žáci ZŠ TGM se podívali na Orlí hnízdo a do Salzburgu

Před měsícem……exkurze na Orlí hnízdo a do Salzburgu

 

     Přesně před měsícem se žáci 7. A ze ZŠ TGM ve Vimperku vrátili z dvoudenní exkurze po Rakousku a Německu. Cílem prvního dne výpravy bylo město Salzburg. V Salzburgu jsme navštívili např. rodný dům W. A. Mozarta, kostel s největšími varhanami v Rakousku, katedrálu sv. Ruperta a Virgila, v jejíž blízkosti se nachází Mozartova koule. Při naší procházce městem jsme také míjeli nejstarší pivovar Rakouska Stiegl a vyšplhali jsme k salzburskému hradu. Po prohlídce čtvrtého největšího rakouského města nás autobus odvezl k jezerům Wolfgangsee a Mondsee.

 

     Druhý den vedly naše kroky do Německa na Orlí hnízdo. K horskému útočišti Adolfa Hitlera jsme se nechali vyvézt speciálními autobusy a zlatým výtahem. V Hitlerově čajovně jsme byli zvláště upozorněni na krb, který Hitlerovi daroval Benito Mussolini. V okolí budovy jsme si prošli všechny nabízené vyhlídky na Alpy. Z Orlího hnízda jsme pokračovali k jezeru Königsee, k nejhlubšímu jezeru v Německu. Königsee bylo posledním bodem v programu naší exkurze. Následovala cesta zpět do ČR.

 

     Děkujeme CK Oceán za zprostředkování akce, průvodci panu Martanovi za sestavení programu a milé a vstřícné jednání, panu Frčkovi z firmy Švarctrans za bezproblémovou jízdu.

 

Alžběta Rückerová  

 

 {gallery}vimperk/2017/11_listopad/tgm_vylet{/gallery}

 

{jcomments off}