beraneknovejsi

Karel Beránek: Černá ovce

Černá ovce.

 

     Zastupitelstvo na svém 26 zasedání mimo jiné rozhodovalo o 120 milionovém úvěru na, jak bylo uvedeno v materiálech, investiční akce. Po dlouhé a někdy až emotivní diskuzy, byl návrh schválen.

     Jediná černá ovce, která se našla a hlasovala proti, jsem byl já. Vedly mě k tomu tři věci. První byla, že v materiálech nebylo určeno na co se úvěr bere. Svolávat pracovní zastupitelstvo až po odsouhlaseni je chodit s křížkem po fůnuse. Druhý důvod, z veřejných zdrojů jsem zaznamenal skutečnost, že v Hodoníně opravovali dva roky plavecký bazén, původní částka byla 50 milionů, skutečnost 100 milionů. Za celou opravu. Proto si myslím, že celý úvěr pohltí dostavba bazénu. Třetí a mnoho se o tom nemluví důvod je, že se může stát, budou peníze, ale nebude nikdo kdo by bazén dostavěl. Již v několika obcích se stalo, že vyhlásily výběrové řízení a žádná firma se nepřihlásila.

     Spoléhat na pana Kutila se také nedá. Pokuď se někomu moje jednání nelíbí, hoď po mě kamenem. Před volbami, které se kvapem blíží, budu za brzdu rozvoje města. Na svoje ústa ať si každý říká co chce.

 

Karel Beránek 

 

{jcomments off}