Fotky vzniklé 165 let starou technikou

Fotograf Martin Milfort poprvé prezentuje rozsáhlý cyklus fotografií vytvořených historickou technikou mokré kolodiové desky.

 

vystava kvilda

 

 

 

Výstava: MARTIN MILFORT – světlo / stříbro / krajina – v nejvýše položené galerii Čech.

GALERIE KVILDA – budova obecního úřadu, Kvilda 17

 

Fotograf Martin Milfort poprvé prezentuje rozsáhlý cyklus fotografií vytvořených historickou technikou mokré kolodiové desky.

 

Autor se fotografováním zabývá od konce šedesátých let. Jeho doménou vždy byla krajinářská fotografie Šumavy, kterou zobrazoval černobílou analogovou fotografií. Důležitým aspektem jeho fotografické tvorby byl také důraz na technologickou stránku fotografie a její „ruční“ zpracování ve fotokomoře. Své mnohaleté zkušenosti využil v obnově zapomenuté technologie spojené především s druhou polovinou 19. století, kterou po dlouhém experimentování začal s úspěchem používat v posledních letech.

 

Jedná se o mokrý kolodiový proces, 165 let starou fotografickou techniku, která jej zaujala jedinečným, dnešními technologiemi nedosažitelným podáním světla, a tím i zvláštním až tajuplným zobrazením fotografovaných objektů. Vzhledem k nutnosti okamžitého zpracování desky v místě snímku jde o techniku pro fotografa-krajináře mimořádně náročnou. Autor při ní využívá historickou dřevěnou kameru z konce 19. století, dále dřevěnou panoramatickou kameru vlastní výroby a konečně i soudobou kameru pro velký formát negativů.

 

Vernisáž výstavy se koná v neděli 1. července v 15 hodin.

Výstava potrvá od 2. července do  1. listopadu 2018.

 

{jcomments off}