Soutež o nejlepší buchtu

Nejlepší vimperská buchta

Soutež o nejlepší buchtu je zpět a blešák taky

 

varecka

 

Pečete rádi? Tak se ukažte, něco upečte a utkejte se s ostatními. Již zítra se během Zažít Vimperk jinak můžete utkat o to, kdo upeče nejlepší vimperskou buchtu.

 

Zúčastnit se můžete s buchtami, řezy nebo koláčem na plechu.  Současně bude probíhat sbírka na opravu Kapličky na Brantlově dvoře. Vedele buchty bude probíhat blešák stejně jako loni.

 

Co je Zažít Vimperk jinak? Pouliční slavnost, kdy jeden den v roce Pivovarská ulice ve Vimperku ožije trochu jinak. Téměř 150 dobrovolníku v čele s pořadateli Vimperk žije! a MěKS Vimperk v ulicích připravilo na zítra, sobotu 15.9. mnoho atrakcí pro všechny věkové skupiny, hudební vystoupení i divadla. Více na https://www.zazitvimperkjinak.cz.

 

Pravidla Soutěže o nejlepší buchtu… nebo koláč 🙂

 

1. Přihlaste se do soutěže na telefonním čísle 775 559 990, Věra Vávrová. Přihlásit se můžete i zítra ráno na místě, když přinesete buchtu.

2. Zíra ráno, v době mezi 8.30 – 9.45 přineste k hospodě Na Koreji svůj pekáč buchet nebo koláč na plechu. Je to brzy, ale loni se hlasujícící nahrnuli hned na začátku a chtěli ochutnávat. Začneme v 10.00. Je dobré nepřijít o hlasy.

3. Přineste celý plech. Loni se stalo, že opravdu dobré koláče nevyhrály, protože bylo málo vzorků k ochutnání.

4. Vaše jemné pečivo dostane své číslo. U každého tácu s buchtami nebo koláčem bude možné házet do připravené sklenice žetony a tak dávat buchtě hlasy.

5. Hlasovat může pomocí žetonů každý, kdo bude chtít ochutnat všechny buchty a koláče. 🙂 Každý jednotlivý hlasující má 3 žetony a může hlasovat pro 1, 2 nebo 3 buchty.

6. Vyhrává ta buchta nebo koláč, která bude mít nejvíce žetonů.

7. Ceny dostanou první tři nejúspěšnější pekaři nebo pekařky.

1. místo – košile VAVI dle výběru

2. místo – poukázka v hodnotě 200 Kč do Kavárny pod Skalou

3. místo – poukázka v hodnotě 100 Kč do Kavárny a pražírny kávy Vimperk.

Pro každého účastníka je připravena vařečka Vimperská buchta.

8. Slavnostní vyhlášení proběhne na hlavním pódiu v 16.OO.

 

buchty

 

Těšíme se.

Vimperk žije! a armáda vimperských dobrovolníků        

 

{jcomments off}