Náš tým byl nejlepší!

Náš tým byl nejlepší!

 

     Vítězem v soutěži „Talent pro firmy“ bylo ve čtvrtek 8. 11. 2018 vyhlášeno družstvo složené ze tří žáků Nerudovky, tedy Střední školy a Základní školy Vimperk oboru Elektromechanik pro zařízení a přístroje, tří žákyň 5. třídy Základní školy Smetanova a kapitána týmu, kterým byl pan Josef Krýcha ze společnosti Rohde & Schwarz.

 

     V letošním ročníku soutěžilo celkem 12 týmů (9 z Jihočeského kraje a 3 z Bavorska). „V takto veliké konkurenci obstálo naše družstvo na jedničku,“ uvedl s velkým nadšením mistr odborného výcviku střední školy pan Daniel Tomášek, který stál za přípravou programátorské části týmu. Cílem bylo v časovém limitu sestavit a zprovoznit z polytechnické stavebnice Mercur model kabinkové lanovky. Novinkou pro letošní rok se stalo programování pomocí elektronické stavebnice BBC micro:bit.

 

     Nejdůležitější byla spolupráce všech členů týmu. Daniel Tomášek dále řekl „Náš tým se zodpovědně připravoval na několika společných setkáních, což se skutečně vyplatilo.“ Vítězné družstvo postoupilo do celorepublikového kola, které se bude konat na jaře roku 2019 v Praze.

 

{gallery}vimperk/2018/11_listopad/talent_pro_firmy{/gallery}

 

 

Mgr. Kateřina Koubová  

 

{jcomments off}