policie cr-auto

Mladík za dvě úterní loupeže už obviněn

V úterý se ve Vimperku stala dvě loupežná přepadení, o nichž jsme informovali jako první (více zde). Dnes Policie ČR sdělila k přepadením bližší okolnosti.

 

“Dvě loupeže během dvou hodin má na svědomí jednadvacetiletý mladík z Prachaticka,” informuje policejní mluvčí Milan Bajcura a popisuje, co se v úterý stalo.

 

Mladík nejprve v úterý odpoledne v jednom baru požadoval po obsluze vydání výhry z hracího automatu, ačkoli sám nehrál. Když mladá žena přišla do místnosti s automaty, tak ji agresor fyzicky napadl a srazil ji na podlahu. Přitom se jí snažil vytrhnout z ruky kasírtašku, ale žena peněženku s finanční hotovostí nepustila. Pak z baru utekl.

 

Za pár desítek minut došel do prostoru shopu benzinové čerpací stanice a požadoval po obsluze vydání cigaret. V době, kdy se k němu obsluha otočila zády, došel k ní za prodejní pult, chytil ji za krk a několikrát udeřil do hlavy. Stále ji držel za krk a křičel, ať mu dá peníze, nebo použije hrubé násilí. Po získání peněz odcizil několik lahví alkoholu a utekl. Po této loupeži utíkal směrem z města, ale již v tu dobu mu byli na stopě policisté z obvodního oddělení Vimperk. Podezřelý přeplaval vodní tok a utíkal dále, strážcům zákona však neunikl. Zakrátko jej zadrželi a předvedli na služebnu.

 

“Ve středu mladému muži prachatičtí kriminalisté sdělili obvinění ze spáchání zločinu loupeže spáchaného formou pokračování v trestném činu. Poté ho umístili do policejní cely a státnímu zástupci podali návrh na vzetí do vazby,” dodává policejní mluvčí.

 

(red)