pa220855

Rozhodnou peníze, se záměry nepřesvědčili

“Jsme rádi za každý objekt v areálu U Sloupů, o který se nemusíme starat a najde se zájemce o jeho koupi,” vítá prodej budovy bývalé správy budov v dřívějších kasárnách místostarostka Jaroslava Martanová. Jenže zastupitelé ji zatím nevyslyšeli a opět na březnovém zasedání o novém kupci nerozhodli a znovu prodej odsunuli.

 

pa220855

 

 

Jedná se o objekt, kde město plánovalo zřídit detašované pracoviště vimperských strážníků. Poté, co se na podzim zjistilo, že nemovitost není k tomuto účelu zkolaudovaná, radnice se rozhodla nepouštět do nutných úprav a pro městskou policii našlo v areálu bývalých kasáren jiné prostory.

 

O koupi budovy a navazujících pozemků bývaké správy budov projevil zájem podnikatel sídlící v sousedství, jemuž by se objekt hodil v dalším rozvoji. Protože radnice nemůže prodat svůj majetek bez výběrového řízení, schválili zastupitelé na svém posledním loňském zasedání záměr na odprodej.

 

O budoucím vlastníkovi pak rozhodovali na zasedání v lednu. I když původní zájemce, stejně jako druhý přihlášený, splnil podmínku minimální ceny, dozvěděli se oba verdikt, že se naplňuje ustanovení ve vypsaném záměru, kdy si město vyhrazuje nevybrat žádného zájemce. Při hlasování zastupitelů nezískal totiž ani jeden nadpoloviční počet hlasů. Nedokázali se totiž shodnout, komu budovu prodat. Zda upřednostnit zájemce, který se o objekt zajímal jako první a který by ho spojil se svými dosavadními sousedními pozemky. Nebo ho prodat o třicet tisíc dráž zájemci, který chce objekt přestavět na soukromé bydlení.

 

„Pozveme si oba dva zájemce, aby nám ujasnili své záměry,” říkal na konci ledna starosta Bohumil Petrášek. Tak se také první březnové pondělí na zasedání zastupitelstva stalo. Jenže ani tentokráte se potencionální kupci nedozvěděli konečné rozhodnutí. I díky šesti absencím (omluvených) zastupitelů se ani pro jednu nabídku nenašlo devět rukou nutných ke schválení.

 

Jako další možnost, jak určit nového vlastníka, navrhoval zastupitel Pavel Dvořák prodat nemovitost v dražbě. Ani v tomto případě nepodpořilo jeho nápad potřebných devět členů z jedenácti přítomných členů zastupitelstva. Ke schválení prodeje dražbou chyběl jeden hlas.

 

Nakonec se přece jen na řešení shodli. Postupovat se bude obálkovou metodou a rozhodovat bude jen a pouze výše nabídky.

 

 

Josef Rychtář

 

foto: (jr)