Starší žáci mistry republiky ve smíšených družstvech!

V Jablonci nad Nisou se jel o víkendu závěrečný třetí díl Českého poháru v běhu na lyžích staršího žactva. Tentokráte byly závody spojeny ještě s kategorií mladšího žactva a celkem se závodů zúčastnilo více než 350 mladých lyžařských nadějí z celé republiky. Výprava vimperského Ski klubu Šumava čítala 22 závodníků a vedla si na výbornou.

 

Co do počtu získaných medailí jsme byli jednoznačně nejúspěšnější výpravou ze všech klubů a v celkovém hodnocení týmové soutěže staršího žactva jsme vybojovali vytoužený titul mistrů ČR. Na druhém místě skončili domácí závodníci ze Ski klubu Jablonec a třetí pak byli loňští vítězové ze Ski klubu Jilemnice.

 

V sobotu byl na programu závod klasickou technikou, pro mladší žactvo s intervalovými starty, starší žactvo startovalo hromadně. Nejúspěšnějšími závodníky z našeho klubu v těchto závodech byli Mathias Vacek – 1. místo, Ondra Mánek – 3. místo, oba soutěžili v kategorii mladších žáků. Nevídaný kousek se povedl jejich starším kamarádům v kategorii staršího žactva. V pořadí Samuel Jirouš, Karel Vacek a František Honsa si kompletně rozdělili stupně vítězů a výrazně nechali za sebou celé padesátičlenné pole pronásledovatelů. Na bodovaných pozicích v této kategorii skončili ještě další dva naši borci – 14. Jakub Švejda a 17. Matěj Vachuta. Další parádu předvedla naše děvčata. Ta nestačila pouze na jesenickou vítězku Karolínu Poulíkovou, ale druhé a třetí místo bylo opět naše. Konkrétně druhá Terezka Sásková a třetí Barbora Havlíčková, krásným pátým místem je doplnila Adélka Nováková. V nejstarší kategorii děvčat pak krásně závodily Míša Willmannová na 9. místě a patnáctá Tereza Řezníková.

 

V nedělním atraktivním skikrosu svá vítězství zopakovali Mathias Vacek a Sam Jirouš, bronzovou medaili přidala Barča Havlíčková (vítězka kvalifikace), čtvrtá byla Tereza Sásková a pátá místa pro Karela Vacka a Adélku Novákovou. Celkově jsme tedy o více jak 160 bodů zvítězili v soutěži smíšených družstvech staršího žactva a s napětím a otlačenými palci očekáváme finálové klání našich dorostenců na MČR v Novém Městě na Moravě. Ti mají totiž také výborně rozjetou týmovou soutěž a chybí jim již jen krůček k celkovému vítězství. Pak bychom měli letos ve Vimperku historický double, tj. vítězství jak ze soutěže staršího žactva, tak ze soutěže dorostu.

 

 

Zbyněk Pavlásek,

trenér Ski klubu Šumava

 

 start holkydojezd kluciholkykluciskupinova