Nabídky jazykových kurzů

 

 

Jazyková škola EZAU

 

 

 

 

       V roce 2017 vznikla ve Vimperku malá jazyková škola Ezau. Své jméno dostala po starozákonní postavě synaletni kurzy Izáka a Rebeky. Jak upřesňuje zakladatelka a ředitelka Ing. Eva Piherová, svoji roli při výběru právě tohoto názvu hrál i malý skrytý význam v podobě počátečního písmena jejího křestního jména. Další souvislost s Ezauovou postavou je i fakt, že jak Eva, tak Ezau jsou prvorozenými dětmi svých rodičů.

 

 

       Jazyková škola otevřela první kurzy německého jazyka v září 2018. Vzápětí je následovala výuka angličtiny. V současné nabídce najdete kurzy těchto dvou jazyků v různých úrovních – od úplných začátečníků až po pokročilé. Jednotlivé hodiny probíhají v prostorách budovy, kde dříve sídlila vimperská knihovna, bývala tam i mateřská školka a ještě dříve i veterinární středisko. Nyní patří budova do správy Evangelické církve metodistické a můžete zde kromě již zmíněné Jazykové školy Ezau najít i Mateřské centrum Bodlina.

 

 

       V pondělí od 10.00 do 11.00 hodin sem chodí na anglickou konverzaci maminky, které si chtějí rozšířit svoji anglickou slovní zásobu. Prostory Bodliny umožňují, aby si maminky na hodinu vzaly i své děti, které si během konverzace hrají v prostorách herny. V pondělí odpoledne od 17.00 do 18.30 hodin probíhá kurz Angličtiny pro začátečníky, v němž se studenti seznámí se základy jazyka a osvojí si základní konverzační fráze.

 

 

       V úterý od 17.00 do 18.30 hodin můžete navštívit Angličtinu pro středně pokročilé. Tento kurz již předpokládá znalost základních jazykových jevů, zabývá se tedy spíše gramatickými „špeky“ s důrazem na poslech a konverzaci.

 

 

       Středa je v Bodlině věnována dětem, a to nejen během dopoledního programu pro nejmenší, ale rovněž odpoledním kurzem pro děti od 3 do 6 let. Od 16.00 do 16.45 hodin se děti seznamují se základními slovíčky. Výuka
probíhá tak, aby dítě nenásilnou formou vstřebávalo co nejvíce nových poznatků.

 
nabidka kurzu

 

       Čtvrtek patří německým kurzům. Od 17.00 do 18.00 hodin Němčině pro pokročilé, od 18.00 do 19.00 hodin kurzům pro mírně pokročilé a od 19.00 do 20.00 hodin začátečníkům.

 

 

       Jazyková škola rovněž nabízí individuální kurzy. V nich jsou hodiny uzpůsobeny potřebám jednotlivých studentů.

 

 

       A jaká odměna čeká na účastníky kurzů? Kromě dobrého pocitu z pokroku v jazyce dostane každý úspěšný student certifikát. Rovněž je naplánován letecký pobyt v Londýně a pro nejmenší je připravena anglická pohádka o Třech prasátkách.

 

 

       A jaké má škola plány na prázdniny? Na rozdíl od většiny ostatních školních institucí se dveře této školy nezavírají. Budou otevřeny dokořán, a to nejen angličtině, ale také týdenním intenzivním jazykovým kurzům japonštiny, finštiny či hebrejštiny. Studenti se nejen seznámí se základy těchto neobvyklých jazyků, ale rovněž budou mít možnost dozvědět se něco z reálií daných zemí.

 

 

       Přijďte se podívat!

 

 

Eva Piherová
ředitelka školy 

{jcomments off}