ZŠ Smetanova: Lyžarský kurz 2019

 

 

Lyžařský kurz 2019

 

 

 

       V letošním školním roce uspořádala ZŠ Smetanova dva lyžařské kurzy. Ten první pro žáky čtvrté třídy se uskutečnil v lednu 2019. Ve dnech 4. – 8. března 2019 se pak konal druhý kurz určený pro žáky sedmé třídy, ke kterým se přidalo i několik žáků z osmých tříd. Kurz byl pobytový a uskutečnil se v lyžařském areálu Zadov.

 

 

  

img 3002

    Žáci se učili lyžovat na běžeckých i sjezdových lyžích a samozřejmě někteří i na snowboardech. Sněhové podmínky byly letos i přes velkou oblevu dobré. Výuka na sjezdových lyžích a snowboardech probíhala zejména na sjezdovce U Horejšů, první skupina se podívala i na sjezdovku Kobyla. Nechybělo také večerní lyžování. Na běžeckých lyžích pak žáci trénovali základní techniku jízdy v běžeckém areálu Zadov, následně jsme navštívili mnoho krásných šumavských míst jako např. Zlatou studnu, Pláně, Nové Hutě, okolí Churáňova atd.

 

 

 

   Kromě vlastní výuky lyžování měli žáci možnost zhlédnout instruktáž o úpravě a mazání lyží (to si někteří následně na svém lyžařském vybavení i sami vyzkoušeli), poslechnout si přednášku o horské službě, podívat se na místní meteorologickou stanici a rozhlednu na bývalém skokanském můstku, navštívit bazén v Sušici.

 

 

 

      V rámci kurzu proběhly také závody ve všech typech lyžování. Na běžkách se uskutečnil závod smíšených štafet. Děkujeme všem za krásné výkony a skvělé nasazení a gratulujeme vítězné štafetě ve složení Matteo Schettini, Antonín Muchl a Kateřina Horová. Na sjezdovkách a snowboardech pak závod v obřím slalomu. Vítězkou závodu snowboarďáků se stala Beáta Narovcová. V kategorii lyžařů se soutěžilo ve skupinách dívek a chlapců. Zde se z vítězství radovala Nikola Formánková a Matyáš Drabeš. Velkou pochvalu však zaslouží všichni!

 

 

 

       Vše navíc doplnila vysoká úroveň ubytování a stravování v hotelu Churáňov.

 

 

 

       Děkuji také všem pedagogům z naší školy, kteří se na přípravě a hladkém průběhu kurzu podíleli.

 

 

       Těšíme se opět za rok na Zadově! 🙂

 

 

Mgr. Tomáš Gaudník
vedoucí kurzu

 

{gallery}Jitka/brezen/lyzak{/gallery}

{jcomments off}