Zlatá stezka letos slaví 15 let

 

 

V sobotu 6.dubna se v MěKS Vimperk konala Výroční členská schůze spolku Zlatá stezka.

 

 

 

Přítomné členy a hosta schůze, starostku města Ing. Jaroslavu Martanovou, přivítal předseda spolku pan František Bízek, seznámil přítomné se zprávou o činnosti za minulé období a s plány na rok 2019. V nich nesmíme zapomenou ani na to, že spolek  slaví letos 15 let svého trvání.

 

Zprávu o hospodaření přednesla paní Marcela Becková, předseda poděkoval za sponzorskou podporu spolku především firmě Bachl v Bohumilicích .

 

spolek2

 

V minulém roce byl spolek aktivní – členové se jako každoročně zapojili a pomáhali s přípravami městských akcí ve Vimperku a  Prachaticích, účastnili se, společně se členy z Německa, několika výletů. Z těch nejzajímavějších můžeme jmenovat například výlet na rozhlednu  a muzeum v Chanovicích, bývalou radarovou stanici v Německém Bogen Bogenu, která v dnešní době slouží  již jen ke kontrole  civilní letecké dopravy, tradiční je návštěva lázní v Bad Füssingu.

 

 

V tomto roce chce spolek Zlatá stezka i nadále spolupracovat s městy Vimperk a Prachatice a dále rozvíjet svou činnost v rámci kulturních a společenských akcí i zajímavých výletů.Na letošní rok má v v dubnu v plánu opět oblíbené lázně, v červnu výlet na hrad Český Šternberg  a do  Ekocentra Čapí hnízdo  a na podzim ještě do okolí městečka Hauzenberg, do žulové dílny a grafitového dolu.

 

spolek3

 

Starostka Ing. Jaroslava Martanová poděkovala za pozvání, poblahopřála spolku k 15. výročí od založení, pochválila  členy spolku za spoplupráci  a podporu při pořádaných akcích města a kladně ohodnotila, že ve spolku se setkávají lidé nejen z naší republiky, ale i ze zahraničí.

Letos slaví Vimperk výročí 540 let od povýšení  na město, a tak je přesvědčena, že se členové spolku i tetokrát zapojí do přípravy a zúčastní oslav a těší se na spokupráci s nimi.

 

– zs –

{jcomments off}