Čtyři mistrovské tituly pro vimperské dorostence!

Famózně zakončil závodní sezonu zásluhou dorostenců Ski klub Šumava Vimperk. Z mistrovství ČR v běhu na lyžích v Novém Městě přivážejí šumavští dorostenci do Vimperka čtyři tituly mistra ČR, dvě stříbrné medaile a titul mistrů ČR ve smíšených družstvech! O úspěchu informují trenéři trenéři Ski klubu Šumava a Gymnázia Vimperk Petr Steinbach a Zbyněk Pavlásek:

 

Na stupně vítězů v individuálních závodech se podařilo probojovat čtyřem závodníkům: Veronice Hudečkové, Andree Klementové, Jiřímu Mánkovi a Luďku Šellerovi. Navíc Klementová a Šeller zvítězili v celkovém hodnocení Českého poháru pro rok 2013! Oba dva dominovali i v celkovém poháru sprintu a v poháru dlouhých tratí, Hudečková byla v celkovém hodnocení českého poháru sprintu třetí. V soutěžích dorostu v českém poháru lyžařů běžců je v této sezóně hodnoceno ve čtyřech kategoriích 149 závodníků z 32 klubů ČR. Vimperským se podařilo překonat takové lyžařské základny jako je Jablonec, Jilemnice, Trutnov, Karlovy Vary, Liberec a další. Výsledkově jsme zaznamenali řadu hodnotných umístění na nemedailových pozicích od 4. do 15. místa, která podpořila naše prvenství v družstvech. Medailisty z MČR doplňuje svým 2.místem i M.Hojdekr z první části mistrovství v únoru.

 

Studenti sportovního oboru na GaSOŠe Vimperk, st.dorostenci Veronika Hudečková a Luděk Šeller se po po suverénním výkonu stali vítězi pátečního sprintu klasickou technikou a tím mistry ČR. Mladší dorostenec Jiří Mánek vybojoval ve finiši stříbro. Výborné páteční výsledky podpořili ještě Andrea Klementová na 4.místě a Filip Kobr na 6.místě.

 

V sobotu byl na programu intervalový závod bruslařskou technikou. Zde si nejlépe vedla Andrea Klementová, které utekl titul o necelé 4 vteřiny a obsadila 2.místo. Dobře zajeli i Jiří Mánek na 5.místě a Tomáš Kalivoda na 7.místě v mladších dorostencích. Ve starším dorostu byl Luděk Šeller na 5.místě a Martin Hojdekr na 6.místě.

 

V neděli se jely štafetové závody klasickou technikou. Zde to byl bez nadsázky festival šumavského lyžování, když v úvodu ml.dorostenky ve složení Nováková, Kreuzigerová (Sokol Stachy) a Daverná dojely na pěkném 5.místě. Jejich starší kolegyně Veronika Hudečková, Natalie Grabmüllerová a Andrea Klementová, které byly favoritkami, bohužel trochu zaváhaly na druhém úseku, výsledkem bylo 2.místo se ztrátou 5 vteřin na vítězky. Husarský kousek se povedl mladším dorostencům, kteří dokázali předjet favorizovanou Jilemnici a v dramatickém finiši v podání Jiřího Mánka vyhrát. První dva úseky jeli Petr Matějka (Sokol Stachy) a Tomáš Kalivoda. Vítězné tažení Ski klubu Šumava završili starší dorostenci, kde štafeta ve složení Martin Hojdekr, Filip Kobr a Luděk Šeller (všichni Ski klub Šumava) vyhrála s náskokem 26 vteřin a získala titul.

 

Po uplynulém víkendu již tedy mohou vimperští lyžaři běžci začít pomalu hodnotit uplynulou sezónu. Mají za sebou totiž poslední mládežnické závody v sezóně. Hodnocení pro vimperské lyžaře bude letos nadmíru pozitivní, protože se jim podařilo uspět jak v soutěžích žactva, kde v mistrovské soutěži klubů obsadili první místo, tak zvítězit v mistrovství ČR dorostu! Navíc na mezinárodním poli reprezentovali Andrea Klementová, Veronika Hudečková a Luděk Šeller na zimní olympiádě mládeže v rumunském Brašově. Žáci spolu s mladšími dorostenci se výborně předvedli na Trofeo Topolino v italském Val di Fiemme.

 

 

foto: archiv Ski klubu Šumava

 

{gallery}vimperk/2013/brezen/dorost/{/gallery}