BAVARIA Cup 2019

BAVARIA Cup 2019

 

     O uplynulém víkendu 7.-.9.6.2019 se mladší dorostenci fotbalového oddílu TJ Šumavan Vimperk zúčastnili mezinárodního turnaje Bavaria CUP 2019, který se konal v německém Karlsfeldu poblíž Mnichova. Turnaj byl určen pro hráče r. 2002 a mladší a jelikož v týmu trenérů Lukáše Sýse a Ondřeje Málka jsou pouze dva hráči narozeni r. 2002, zbytek týmu je mladší, tak bylo jasné, že na turnaji sehrají vimperští fotbalisté těžká utkání.

 

     První den se vimperská výprava po příjezdu ubytovala a na schůzce s organizátory turnaje se vedení týmu dozvědělo několik organizačních informací k celému průběhu turnaje. V sobotu odehráli mladší dorostenci zápasy ve skupině a odpoledne je čekala prohlídka stadionu slavného velkoklubu FC Bayern Mnichov. Allianz Arena byla zážitkem pro všechny hráče i realizační tým. V neděli hráči odehráli utkání o umístění a čekal je odjezd zpět do Vimperka.

 

Zápasy ve skupině

Kolping Boys (NL) – TJ Šumavan Vimperk 2:0

 

 

TJ Šumavan Vimperk – FC Oetwil Geroldswil (CH) 1:1, 1:2 po pen.

Branka Vimperka: Sebastian Graf

 

Zápasy o umístění:

TJ Šumavan Vimperk – FK Neratovice 1:1

Branka Vimperka: Lukáš Sýs

 

Airone FC (IT) – TJ Šumavan Vimperk 0:0

Union Schlierbach (AT) – TJ Šumavan Vimperk 1:0

 

     Mimo prvního utkání, kdy nás holandský tým přehrál jak po fyzické, tak technické stránce jsme v žádném zápase nevyhořeli, jen se nám nedařilo střelecky, proto jsme nedosáhli na lepší sportovní úspěch. Bohužel i to k fotbalu patří a vyhrát může vždy jen jeden. Stejně jako výhry, tak i prohry nás posouvají v našem fotbalovém životě dále.

 

Společně vyhráváme, společně prohráváme – my jsme Šumavan Vimperk…..

 

     Sice se nám výsledkově nedařilo, ale jinak jsme si pobyt v hlavním městě Bavorska náramně užili. Kluci jsou fajn parta. Děkujeme Lubošovi Matouškovi, Daně ,,Bobině” Jandové a Vaškovi Kouřimovi za servis, který nám po celou dobu turnaje poskytovali. Děkujeme společnosti Busem, ČSAD AUTOBUSY České Budějovice a.s. za poskytnutí autobusové dopravy. Díky našemu oddílu a rodičům všech hráčů, kteří nám svými finančními prostředky, účast na turnaji umožnili.

 

Tento turnaj a vše okolo měli naši hráči za odměnu, za to jak celý rok pracují na trénincích a v zápasech.

 

Hráči – Jakub Tóth, Martin Švarc, Martin Matoušek, Václav Chvosta, Lukáš Chalupa, Matyáš Novotný, Adam Štěpánek, Matteo Schtettini, Michal Vrábel, Lukáš Sýs, Jan Bašta, Jan Vavřík, Lukáš Svěchota, Sebastian Graf, Filip Potůček

 

Realizační tým – Lukáš sýs, Ondřej Málek (trenéři), Luboš Matoušek (vedoucí týmu), Dana Jandová (zdravotnice), Václav Kouřim (řidič)

 

-Lukáš Sýs-  

 

    {gallery}vimperk/2019/foto_zdenek_formanek/cerven/ml_dorost_turnaj_nemecko/{/gallery}

{jcomments off}