Lyžaři se v neděli rozloučí se sezonou

Velmi podařenou sezonou mají za sebou závodníci Ski klubu Šumava. Vždyť dokázali vyhrát republikové týmové soutěže v kategorii žáků a dorostu! V úspěšné sezoně pokračují i o tomto víkendu.

 

Výprava Ski klubu Šumava v závěru sezóny bojuje na Mezinárodním mistrovství Švýcarska v běhu na lyžích v Sedrunu. V pátek byl na programu klasický sprint, v kategorii U18 se představili i vimperští závodníci. Luděk Šeller po vyhrané kvalifikaci obsadil konečné 2. místo, Veronika Hudečková byla pátá a Andrea Klementová šestá.

 

V sobotním závodě na 15 km s hromadným startem si opět skvěle počínal Luděk Šeller. Dokázal zvítězit a získat cenný titul mistra Švýcarska. Skvěle zajeli i Filip Kobr a Andrea Klementová, kteří vybojovali shodně 5. místo.

 

Zatímco ještě část závodníků sbírá vavříny ve Švýcarsku, další část se rozloučí se sezonou v neděli doma –  na Vodníku. Od 10:00 se konají regulérní lyžařské závody Vodnický Nordic Ski Cross a od 15:00 proběhne tradiční rozloučení se zimní vodnickou sezónou – Vodnická louže. Všichni jsou srdečně vítáni.

 

 

louze2

 

 

 

 

 

 

 

 

úvodní archivní foto: Miroslav Pecka