Sníh na konci března řidiče zaskočil

Ačkoliv kalendář ohlásil minulou středu příchod jara, pondělní počasí tomu neodpovídá. V celém prachatickém okrese sněží a podle meteorologů je třeba se sněžením počítat až do středečního rána.

 

Změna počasí zaskočila nejednoho řidiče. Podle sdělení policejní mluvčí Štěpánky Uhlířovébylo  policistům v Jihočeském kraji od pondělního rána do odpoledne nahlášeno téměř čtyřicet dopravních nehod. Většina nehod se naštěstí obešla bez zranění, pouze v několika případech utrpěli účastníci lehká zranění. “Nejhorší situace byla na Prachaticku a Písecku, kde se stalo nejvíce dopravních nehod,” informuje policejní mluvčí. “Nejčastěji řidiči bourali proto, že jeli na čerstvě napadaném a ujetém sněhu příliš rychle a nezvládali tak svá vozidla. Kvůli nepřizpůsobení své jízdy stavu a povaze vozovky pak končili mimo komunikaci,” uvádí hlavní příčinu nehod.

 

Na Prachaticku se stala například dopravní nehoda ráno před sedmou hodinou u obce Výškovice nedaleko Čkyně, kde skončilo osobní automobil mimo komunikaci na střeše. Po osmé hodině v obci Malovičky se převrátil kamion a před polednem došlo k dopravní nehodě dvou nákladních automobilů před obcí Leptáč. Dopravní servery v odpoledních hodinách varují před zledovatělou silnicí na tahu do Německa před Strážným.

 

Policisté upozorňují řidiče, aby v těchto dnech jezdili velmi opatrně. Zima ještě neskončila, a proto je potřeba jezdit pomalu, vždy svoji jízdu přizpůsobit aktuální situaci a zbytečně nepřeceňovat své síly a schopnosti.

 

 

(red)