Sportovní přehled 23. – 24.3.: Malým sportovcům se dařilo

O víkendu zakončili sezonu hokejoví páťáci, výhrou v posledním zápase si dokázali zajistit krásné třetí místo ve své skupině žákovské ligy. Velmi dobře si vedli rovněž malí fotbalisté v Oseku, kde o tomto víkendu skončily dlouhodobé turnaje.

 

 

LEDNÍ HOKEJ

 

Mladší žáci na závěr opět vítězně !

 

Do vítězného závěru dotáhli hokejisté Vimperka a Strakonic v lize mladších žáků svoji snahu poté, co dokázali zvítězit i v posledním zápase, což jim zajistilo upevnění celkové 3. příčky v závěrečném účtování.

 

V neděli zajížděli mladší žáci k poslednímu utkání ligy na táborský zimní stadion. V určité kombinaci mohli ještě získat druhou příčku, ale protože Klatovy v souboji s Mountfieldem nezaváhaly, šlo o upevnění alespoň třetího místa, což je pro tento mladý kolektiv obrovským úspěchem, který by před sezonou málokdo čekal. První zápas v nadstavbové části proti Táboru se ve Vimperku příliš nepodařil, takže nebyl důvod k přehnanému optimismu. Strakoničtí ale rozhodně chtěly navázat na vítěznou sérii a to se jim i povedlo. Úvod byl opatrný, tradičně se hodně bruslilo, obrany fungovaly dobře a pro hosty to znamenalo pouze jednobrankové vedení, když se trefil obránce Martin Böhm, který zaskočil pro tento zápas na post pravého křídla. když pohotově dorazil střelu Davida Kašpara.

 

Ve druhé třetině hosté dvěma góly zvýšili až na tříbrankový rozdíl, když Böhm předložil svým spoluhráčům v útoku zpoza branky dvě gólové nahrávky a zdálo se, že mají hru pod kontrolou, Kopoloviče v brance vystřídal Bezpalec, ale bezstarostnou hru směrem dozadu začali domácí tvrdě trestat a do konce třetiny dokázali dokonce skóre otočit !

 

Táborští byli rozhodně na koni, podobný obrat tým nabudí, ale naštěstí se mužstvo Strakonic semklo, soustředilo se opět na hru a získalo zásluhou branek Kašpara, Lukeše a Slaniny zpátky vedení na svou stranu. To už si nenechali hosté sebrat, i když táborští Kohouti dokázali snížit na rozdíl jediné branky a v závěru zkusili i hru bez brankaře, kterou sice mohl kanonýr Slanina potrestat, ale trefil již pouze tyč domácí svatyně. To ale nic nezměnilo na vítězství společného týmu Strakonic a Vimperka, které stejně jako v minulém kole dokázalo ubránit těsné vítězství.

 

HC Tábor – HC Vimperk / Strakonice 5:6 (0:1, 4:2, 1:3)

Za hosty : Kašpar a Slanina 2+0, Bohm 1+2, Lukeš 1, Valdman a Havlíček 0+1

Sestava: Kopolovič (Bezpalec) – Havlíček, Svach, Mrkvička, Bělohrad, Koryťák, Budík, Kovář, Dub, Janda, Slanina, Kašpar, Böhm, Lukeš, Valdman a Eybl

 

 

připravil: Roman BÖHM

 

 

SÁLOVÝ FOTBAL

 

Finále dlouhodobého turnaje v Oseku – kategorie U9 a U11

 

V sobotu odehráli hráči kategorie U11 poslední kolo turnaje v Oseku, kde díky předvedeným výkonům vybojovali celkově druhé místo na kvalitně obsazeném turnaji. První místo si odvezla suverénně 1. FK Příbram.

 

Vimperk – Volyně 4 : 2
branky: Vrábel 2x, Koloušek 2x

Písek – Vimperk 0 : 0

Vimperk – Blatná 4 : 2
branky: Koloušek 3x,Děd

Vimperk – Sp.Příbram 0 : 2

Vimperk – 1.FK Příbram 2 : 8
branky: Kopolovič,Koloušek

 

Konečná pořadí:
1.FK Příbram
2.TJ Šumavan Vimperk
3. Spartak Příbram
4. FC Písek
5. Slavoj Volyně
6. TJ Blatná II
7. TJ Sušice
8. TJ Blatná I
9. TJ Osek
10. Rožmitál
11. SK Vacov
12. Dražejov

 

Během celého turnaje za Šumavan Vimperk nastoupili: Frýdek J., Červený, Koloušek, Janda, Kopolovič, Šimek, Vrábel, Kliment, Matoušek, Děd, Novotný, Mauric, Kováč, Sýs

Trenéři: Luboš Matoušek, Jan Děd

Vedoucí týmu: Michal Novotný

 

Luboš Matoušek – trenér:
„Celkově beru turnaj jako vydařený, kluky chci pochválit za předváděné výkony během všech kol turnaje. Na druhou stranu musím podotknout, že se nám ukázali i věci, na kterých je třeba ještě zapracovat. V posledním kole chci vyzdvihnout výkon našeho brankáře Honzy Frýdka.”

 

 

V neděli hráli své poslední kolo v Oseku i hráči kategorie U9, kteří bojovali doslova a dopísmene až do poslední vteřin turnaje o celkové prvenství s věčným rivalem z Písku. V tomto utkání stačil Písku bod za remízu, který nakonec po velké bitvě získali a zaslouženě si tak odváží z Oseka zlaté medaile. Vimperáci tak opět po roce odjíždějí z Oseka se stříbrnými medailemi. Hráči Vimperka se ovšem mohou pochlubit celkovým počtem nejvíce vstřelených branek a zároveň nejméně obdržených, takže alespoň jedno prvenství si „Lvíčata” z Oseka přivážejí.

 

Vimperk – Strakonice 2:0
Branky: Krejčí, Sýs

Vimperk – Blatná 6:0
Branky: Vavřík, Mikula 2, Kubačka, Sýs

Vimperk – Horažďovice 2:1
Branky: Vavřík 2

Vimperk – Sušice 7:0
Branky: Malý 3, Vavřík 2, Sedlár, Kubačka

Vimperk – Písek 2:2
Branky: Sýs, Hejtmánek

 

Konečné pořadí:
1. FC Písek
2. TJ Šumavan Vimperk
3. Junior Strakonice
4. TJ Blatná
5. Horažďovice
6. TJ Sušice
7. Rožmitál
8. FK Příbram

 

Během celého turnaje za Šumavan Vimperk nastoupili: Malý, Mikula, Sýs, Vavřík, Bašta, Krejčí, Hejtmánek, Sedlár, Kubačka, Frýdek T.
Trenéři: Lukáš Sýs, Jan Pospíchal, Petr Prochaska

 

Lukáš Sýs – trenér:
„Když budu hodnotit naše celkové vystoupené na dlouhodobém turnaji v Oseku, tak musím být s našimi výkony spokojen. Samozřejmě, že se najdou i nějaké nedostatky, ale to je na nás trenérech, abychom je klukům vysvětlili. Nedělní kolo mi opět ukázalo, že když kluci chtějí, tak táhnou za jeden provaz a umí máknout, jako jeden mančaft. Což ukázali hlavně v utkání s Horažďovicemi, kdy makali do konce zápasu a dokázali jsme tak v posledních vteřinách vyhrát brankou Honzíka Vavříka v poměru 2:1. Což nám nesebralo naději na celkové prvenství v turnaji. O to jsme se poprali s hráči týmu FC Písek, kdy jsme za výborné atmosféry, jak Píseckých, tak Vimperských rodičů, nakonec remizovali 2:2, což nám na vítězství v turnaji bohužel nestačilo. V tomto zápase jsme se párkrát zapomněli soustředit na hráče Písku, kteří naše zaváhání v obranné činnosti nekompromisně využili. I přesto, že jsme v utkání prohrávali již o dva góly, tak kluci nepřestali hrát a dokázali jsme dvěma krásnými brankami skóre vyrovnat. Řekl bych, že jsme byli ve druhé polovině tohoto krásného utkání k vítězství blíže, protože jsme se dostali do několika stoprocentních šancí, ale tyto jsme nevyužili a tak utkání skončilo remízou. Takový je holt fotbal a nám nezbývá nic jiného než Písku poblahopřát.
Chtěl bych pochválit jak hráče kategorie U11, tak hráče kategorie U9, protože si myslím, že celkové vystoupení na tomto turnaji je pro vimperský fotbal úspěchem. Dále chci poděkovat rodičům a trenérům za přístup k celému turnaji. Nyní už se budeme připravovat na sezónu OP přípravek, a pokud nám to počasí dovolí, tak naše hráče můžete vidět v prvním jarním utkání v sobotu 6. dubna na hřišti TJ Šumavan Vimperk.”

 

připravil: Lukáš SÝS, www.fclvicata.estranky.cz

 

{gallery}vimperk/2013/brezen/osek/{/gallery}