Abeceda lehké atletiky

 

 

Abeceda lehké atletiky

 

 

 

 

       Ve dnech 9. 10. a 10. 10. 2019 uspořádala ZŠ TGM Vimperk seminář Abeceda lehké atletiky pro žáky sportovních tříd 6. – 9. ročníku. Na seminář byly pozvány trenérky lehkoatletického oddílu Tábor Monika Drhovská a Lucie Šetelíková. Akce probíhala na novém lehkoatletickém stadionu ve Vimperku, kde pracovníci Městských služeb Vimperk připravili potřebné sportovní náčiní a přispěli tak ke zdárnému průběhu obou sportovních dnů. Děkujeme!

 

 

 

       Seminář začal prezentací s informacemi o královně sportu, o činnosti lehkoatletických klubů a dále o vyhlášených republikových a krajských závodech. Úvodní část byla ukončena hádankami s tematikou úspěšných lehkých atletů ČR (např. J. Železný, B. Špotáková, P. Maslák, nechyběla vimperská rodačka B. Havlíčková).

 

 

 

       Na lehkoatletickém stadionu byla činnost zahájena rozcvičkou, nedílnou součástí každého tréninku. Žáci rozděleni do dvou skupin se v další části věnovali krátkým tratím, pozornost byla věnována postavení startovních bloků i startu. Následoval skok daleký se zaměřením na techniku skoku. Netradiční disciplínou, s níž se běžně žáci při hodinách tělesné výchovy nesetkávají, byl překážkový běh. Žáci neabsolvovali skutečné závodní překážky, ale i na těch malých, cvičných si po instrukcích trenérek vyzkoušeli techniku přeskoků. Poslední disciplínou byly divácky atraktivní štafety, jimž předcházel nácvik předávek.

 

 

 

       Na závěr obdrželi všichni žáci účastnický list, náramky a placky s nápisem JSEM ATLET od lehkoatletického svazu.

 

 

 

 

 

Hodnocení akce trenérek M. Drhovské a L. Šetelíkové

 

 

 

Jak naši žáci sportovali?

       Žáci i žákyně vaší školy ukázali, že by mohli být velmi dobrými atlety. Byli velmi šikovní a je na nich vidět, že sportují.

 

 

 

Jak vnímáte náš nový stadion?

       Stadion vypadá moc hezky, je o něj dobře pečováno, ale chybí mu atletický oddíl se spoustou atletů. Snad se vám podaří oddíl založit. V našem oddílu jsou i ti, co se věnují nějakému zimnímu sportu.

 

 

 

Co vzkážete zájemcům o lehkou atletiku?

       Atletika je krásný sport plný skvělých lidí, tak se přidejte a rozšiřte ji!

 

 

Dagmar Rückerová

{gallery}Jitka/rijen/atletic{/gallery} 

{jcomments off}