Martin Paštika : A zase ten Vodník

 

 

 

Článek pana Peška “A zase ten Vodník” – mediální exhibicionismus plný nesmyslů

 

 

 

 

 

       Původně jsem nechtěl reagovat na článek pana Peška (pravděpodobně je v roli statečného mluvčího „spravedlivých“ kritiků Vodníka, u nichž je motivace jako v pohádce „Nesmrtelná teta“ – závist v kombinací s neschopností něco realného dokázat, udělat…), který opět se snaží zkombinovat laciné lži s cílem vyvolat pocit, že ve Vimperku se dělají „velmi špatné věci“ a on je ten spravedlivý, který na to pastikaukáže.

 

 

 

       Zkusím níže reagovat na lži v článku pana Peška.

 

 

 

       V článku pana Peško bylo uvedeno:

Je normální, že město preferuje výstavbu kanalizace k chatkám, které dlouhodobě pronajímá za symbolickou cenu a přitom lidé, kteří žijí na náměstí, v Pasovské ulici a na Zlaté stezce jsou nuceni své splašky odvádět do řek a potoků? Jsou chatky na Vodníku reprezentativnější, než je vimperské náměstí či historická Zlatá stezka?

 

       Kanalizace na Vodníku musela být vybudována, protože to byla povinnost Města Vimperk spojená s dodatečním titulem na vybudování sociálního zařízení v roce 2009. To je celé a nerozumím, proč v tom někdo neustále hledá senzaci.

       Pozn. Pokud někdo snaží prezentovat na veřejnosti, že snad jsme měl osobně prospěch z vybudování kanalizace, tak k tomu mohu uvést, že jsme měli náklad na potřebnou přípojku ke městské kanalizaci ve výši 340 tis. Kč a dále jsme přispěli na investici města částkou ve výši 350 tis. Kč, tj. celkem 690 tis. Kč. Pokud by jsme si udělali vlastní čističku odpadní vody k restauraci, tak investiční náklad bude asi nižší. To je pravda.

 

 

 

 

       V článku pana Peško bylo uvedeno:

V roce 2023 končí dlouhodobí pronájem chatek na Vodníku a zástupci města určitě fundovaně odůvodní, proč je tento movitý a nemovitý majetek na Vodníku pro město nepotřebný a nabídne jej k prodeji, samozřejmě s předkupním právem pro dlouhodobého uživatele, tedy pana Paštiku, tak proč tyto chatky před odprodejem nevyšperkovat, aby byl kupec spokojený?

 

       Elitní policista pan Pešek, který byl propuštěn z důvodu spáchaní trestního činu a dostal podmíněné odsouzení, si asi špatně prověroval skutečnosti a může ve svých poznámkách, že pronájem chatek je do roku 2026. Pokud někdo chatky do této doby vyšperkoval chatky, tak jsme to spíše byli my, když zde byla investice z naší strany do úplně nového dřevěného nábytku včetně nových kuchyní a neustálých průběžných oprav chatek, což přispělo k tomu, že Vodník je v létě více navštevovaný turisty. To je špatně pro Vimperk?

 

 

 

       K opětovnému překrucování skutečnosti ohledně našeho záměru vybudování prosklené dřevěné části restaurace a pensiónu se nechci už vyjadřovat, protože o tomto tématu bylo ve Vimperku napsáno a řečeno dost. Snad většina vimperské veřejnosti vidí, co jsme v dolní části Vodníku na našem privátním pozemku udělali…

 

 

 

 

       V článku pana Peško bylo uvedeno:

Po tom všem je pak velice úsměvné pozorovat p. Paštiku na oslavách výročí sametové revoluce, kde se sám pasoval do role jakéhosi zvěstovatele, který přivezl v roce 1989 z Prahy do Vimperka demokracii.

 

       Pane Pešku, nevím, kde jste byl v listopadu 1989, ale já jsem zde byl… a právě konzistence mých názorů a základní pozice k hodnotám můze některé lidi jako Vás přivádět do deprese, protože je Vám to na hony vzdáleno…

 

 

 

 

       V článku pana Peško bylo uvedeno:

A pak je tu chovná skupina, která prostě přijde na město, natáhne ruku a řekne: dej na sněžná děla, rolbu, převlékárnu, kanalizaci od restaurace Vodník, kanalizaci od chatek, chodníky, cesty, osvětlení, zařiď pronájem parkoviště na 30 let, zařiď povolení na vybudování výškových budov v ochranném pásmu, starej se a udržuj nám areál Vodník. Město sklapne podpatky a zařídí, a stará se, a udržuje a dá tolik, o kolik si řeknou! A proč, no  protože vlastně dávají peníze sami sobě a Vimperkům jen padne brada a nevěřícně kroutí hlavou.

 

       Toto je zase spletenec vykřiků, které mají vyvolávat, že neco je špatně. Takže opět si dovolím bodově reagovat na výše uvedené:

„Osvětlení“ – pokud pan Pešek myslí osvětlení k cesté na Vodník, tak toto jsem zafinancoval z vlastních zdrojů a následně převedl vlastnictví na město.

 

„Pronájem parkoviště na 30 let“ – pokud pan Pešek tímto myslí investici do nového parkoviště na Vodníku, jehož výstavbu jsem provedl za vlastní finanční prostředky ve výši 1 mil. Kč, tak nechápu, co mně zde město zařídilo. Naopak jsem městu vyřešil problém, když paní Vávrová se spolkem Vimpersko se opakovaně snažila zamezit parkování na pozemku, kde se v posledních 40 letech parkovalo a nikdo s tím nemél problém, až teď…

 

 

 

 

       Tak jsme si „zase ten Vodník“ probrali, ale vím, že někteří lide stále povedou svoji „svatou válku“…

 

 

Ing. Martin Paštika  

 

{jcomments off}