Poslední mistrovské utkání

 

 

Poslední mistrovské utkání nejmenších kluků ročníku 2012 – 2013

 

 

 

Dne 15.2.2020 jsme ve Vimperku hostili mistrovské utkání hráčů ročníku 2012 a mladších. Jako hosté k nám dorazily
týmy HC Motor České Budějovice a HC Soběslav.

 

 

 

 

Mužstvo “A“

 

       První zápas nás čekal proti týmu HC Motor, s tímto soupeřem jsme bohužel ještě nehráli a tak jsme nevěděli, jak soupeř hraje. Nastoupili jsme tentokrát jen ve dvou formacích, aby zápas měl tempo a kluci si vyzkoušeli i jiné varianty střídání. V utkání jsme byli lepším týmem a zaslouženě jsme si došli pro vítezství 17 : 4. Soupeře jsme přehrávali hlavně bruslením a kombinací.

 

HC Vimperk : HC Motor   17 : 4

Góly: Maurenc 5, Sedlecká 4, Pravda 3, Fridrich 3, Illek 1, Lom 1

 

 

 

 

       Druhý zápas jsme sehráli proti týmu HC Soběslav, tento soupeř byl pro nás také neznámou, naposled jsme proti nim hráli loni a tak jsme nevěděli, jak soupeř hraje. Zápas byl pro nás také vítězný a zaslouženě jsme vyhráli 24 : 9. Zde také platilo, kdo bruslí hraje hokej a určuje tempo hry.

 

HC Vimperk : HC Soběslav   24 : 9

Góly: Maurenc 8, Sedlecká 5, Pravda 4, Lašák 3, Fridrich 2, Illek 2

 

 

 

 

Hodnocení trenéra:

       Musím pochválit celý tým za dobře odvedenou hru jak dopředu tak dozadu, nikdo se neflákal a je vidět, že hra v tempu vyhovuje hráčům lépe. Bruslařsky jsme byli lépe vybavení než naši protihráči a tam byl ten zásadní rozdíl.

 

hc

 

 

Mužstvo “B“

 

 

HC Vimperk „B“ : HC MOTOR České Budějovice   9:5 (1:1, 3:0, 5:4)

 

       První třetina duelu byla velmi vyrovnaná. Oba týmy měly spoustu sil, bojovalo se o každý kus ledu. Vyrovnaný stav vydržel téměř do poloviny utkání. Pak vimperští vstřelili 3 rychlé góly a dostali se do trháku. Je třeba podotknout, že nás v této fází utkání podržel brankář Tesař, který chytil několik vyložených šancí soupeře. Ve třetí třetině se hrál bezstarostný hokej nahoru dolu. Domácí mladíci skóre navyšovali, v závěru soupeř dvěma góly utkání korigoval na konečný výsledek.

 

Góly: Vinš 6, Předota 1, Kraml 1, Hujda 1

 

 

 

 

 

HC Vimperk „B“ : HC Soběslav   13:6 (1:1, 7:2, 5:3)

 

       Soběslavští přijeli ve velmi okleštěné sestavě. Byla otázka, jak vydrží s fyzickými silami. První třetina byla vyrovnaná. Hosté se dostali šťastnou brankou do vedení, které dlouho drželi. Až chvilku před koncem první třetiny domácí Kraml skvěle využil střídání a průnikem do otevřené obrany vyrovnal. Druhou třetinu ovládl vimperský tým. Dokázal v ní vstřelit 7 branek a rozhodl o osudu utkání. Třetí třetina byla opět takový hurá hokej. Nicméně i v této části navýšili vimperští mladíci skóre.

 

Góly : Vinš 4, Korn 3, Kraml 2, Sitár 1, Předota 1, Velek 1, Venta 1.

 

 

 

 

Hodnocení trenéra:

       Kluci zápasy perfektně odbojovali. Základem bylo skvělé bruslení. Musím vyzdvihnout vstřelené branky a další spousty šancí, které si kluci vybojovali v předbrankovém prostoru soupeře. První zápas skvěle zachytal gólman Tesař. Byla vidět snaha o kombinaci. Zároveň se většina hráčů zodpovědně vracela do obrany. Co zlepšit, je vnímání hry některých hráčů. Někteří si stoupnou jen do útoku a čekají, až jim to někdo nahraje. Musíme bruslit, protože nahrát puk na stojícího hráče, který mlátí hokejkou do ledu, nikam nevede. Chvílemi se stávalo, že kde je puk, tam jsme všichni. Ale tyto prvky taktiky jistě brzy zvládneme.  

 

 Vimperk1

David Vinš

{jcomments off}