vpk

Parkování na sídlišti

 

 

Parkování

 

 

 

 

       Mnoho let zpět či spíše desetiletí, nikdo ve Vimperku systematicky neřešil otázku parkovacích míst a to nejen na sídlišti. Lidé postupně bohatli a aut postupně přibývalo, ale místa mezi paneláky pro ponechání svých čtyřkolých miláčků zůstávalo stále stejně. Jen ve snu si můžeme nechat zdát o krytém víceposchoďovém parkovišti, které je ve stejně velkém bavorském Freyungu nebo Waldkirchenu. Anebo o krytém podzemním parkovišti. Do Bavorska jezdí pracovat stovky místních. Je veliká škoda, že odtud kromě peněz nedováží i bavorskou důslednost v dodržování pravidel, citu pro detail, citu k dodržování norem a snahu ve ctění a dodržování zákonů. Snahu, kterou by desetiletí tlačili místní odpovědné osoby ke stejné produktivitě. Jak fyzické, tak duševní.

 

 

 

       Mnozí mezi řečí přiznají, že kdyby byla pokuta za špatné parkování 50.000 Kč a ne 500 Kč – která je jim k smíchu, a s kterou víceméně počítají, parkovat v zákazu (na chodníku, trávníku) by si nedovolili. A že by poté udělali na radnici “rošambo”, ať se konečně něco děje. Ale že ve Vimperku se zákony, na rozdíl od Freyungu nebo Českých Budějovic stejně dodržovat nemusí, že odpovědný odbor, orgán, organizace vpknefunguje jak má a že “ruka ruku myje” a “známý známého kryje” a “ať se nikdo v ničem raději moc nevrtá”.

 

 

 

       Vzpomínáte si na nebezpečně předjíždějící český kamion poblíž Freyungu? Jak bleskurychle zasáhla policie a soud? A jak tvrdě? Ať už se nám zdá verdikt jakýkoli, takto smysluplně mají být využívány naše daně.

 

 

 

       K této reakci vedou lživé informace podávané zaměstnanci vimperské radnice ohledně “focení” aut zaparkovaných v zákazech fotografy vimperk.eu. Odmítáme tyto lži, které jsou cíleně podávány obyvatelům. Fotografové “nefotí” a “nebonzují”. Vimperk.eu stojí na straně obyvatel a deset let dává prostor pro konstruktivní kritiku, pro inovace, nápady a vize vedoucí ke zlepšení životů našich a našich dětí.

 

 

 

       Lidé nejen na sídlišti léta nemají kde zaparkovat. Kdy se ve Vimperku dočkáme krytých parkovacích domů, podzemních garáží, značného rozšíření parkovacích ploch? Už slyšíme odpovědi, že nejsou finance. Pokud by “radnice” pracovala hospodárně a produktivně, a měla koule na to zjednat si pořádek ve svých řadách a propustit neschopné zaměstnance, hned by bylo z ušetřených dukátů kde brát.

 

 

 

/red/  

Foto: nebeske.cz

 

{jcomments off}