Sdělení pro občany

 

 

Sdělení pro občany

 

 

 

Vážení spoluobčané,

 

 

       vzhledem k událostem v České republice a usnesením Vlády ČR Vás oslovujeme v souvislosti s konkrétními událostmi v našem městě a osadách. Od pátku 13.3.2020 zasedá každý den krizový štáb ORP Vimperk, abychom byli schopni přijímat smysluplná a konkrétní opatření pro naše obyvatele a obce, které nám přísluší v rámci rozšířené působnosti.

 

 

       Plně jsme si vědomi, že jsme místem, z kterého dojíždí více osob za prací do zahraničí. Bylo jen otázkou času, kdy budou v našem městě některé osoby v karanténě anebo pozitivně testovány na COVID-19. Dnes v odpoledních hodinách jsme obdrželi zprávu o zjištění jedné osoby z našeho města, která byla s největší pravděpodobností pozitivně testována na virus COVID-19. Zároveň jsme obdrželi informaci o pozitivním testu lékařky, která má ordinační hodinyv poliklinice Nad Stadionem 484.

 

 

       Po konzultaci a doporučení s hygienickou stanicí jsme osobně kontaktovali všechny lékaře s touto informací a je na jejich uvážení, zda uzavřou své ordinace. Ze strany města nebude poliklinika uzavřena z důvodu zajištění základní péče pro klienty jednotlivých lékařů. Pro zlepšení zabezpečení ochrany bude zvýšena četnost úklidu v této poliklinice.

 

 

       Jsme si vědomi toho, že nejohroženější skupinou jsou senioři a osoby, které mají zdravotní potíže. Pokud je Vám známo, že ve Vaší blízkosti je starší osoba, která potřebuje pomoc, prosíme o předání této informace na městský úřad.

 

 

       Naléhavě Vás žádáme, o dodržování základních pravidel hygieny, omezení kontaktů s lidmi a zachování klidu. Zároveň Vás prosíme, o zachování vzájemného pochopení a slušnosti vůči lidem, kteří jsou v karanténě.

 

 

       Pro aktuální informace sledujte webové stránky města, facebook a mobilní rozhlas. O vývoji situace v našem městě a dalších opatřeních Vás budeme informovat.

 

 

       Vážení občané, děkujeme za pochopení této nelehké situace, která je nejen v naší zemi, ale i po celém světě. Věříme, že společnými silami a rozumným přístupem to dokážeme zvládnout.

 

 

 

Ing. Jaroslava Martanová, starostka
Mgr. Zdeněk Kuncl, místostarosta

 

{jcomments off}